3 különlegesen isteni karácsonyi puncs recept - Ezeknél finomabbat még az adventi vásárban sem kapunk!
A forralt bor mellett az adventi időszak legjobb alkoholos itala a különleges ízvilágú puncs. De nem kell sok pénzt elköltenünk a vásárokban, ha inni szeretnénk egy kicsit ebből a finomságból, hiszen otthon is könnyen elkészíthetjük! Mutatok is 3 isteni puncsreceptet, és hidd el, ezeknél jobbat még a karácsonyi standoknál sem kapsz!
Hagyományos karácsonyi puncs
Hozzávalók:
- 1 liter feketeribizli- vagy almalé
- 5 dl narancslé
- 5 dl száraz vörösbor
- 1-2 db fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 rúd vanília
- 10 dkg porcukor
- 1 hámozatlan narancs
Elkészítés:
Öntsük bele egy lábasba a ribizlilevet, a narancslevet, a bort, a cukrot, a fűszereket és a félbevágott vanília rudat, majd forraljuk fel. Közben vágjuk fel a narancsot szeletekre, és adjuk hozzá. Ha alaposan összeforrt, már meg is kóstolhatjuk!
Vaníliás puncs
Hozzávalók:
- 0,65 liter forró vaníliás fekete tea
- 5 cl rum
- 8 dkg barna cukor
- 3 szem ánizs
- 2 rúd vanília
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs
- 1 citrom
Elkészítés:
Vágjuk fel hosszában a vanília rudakat, aztán kaparjuk ki a belsejüket, és keverjük a rummal együtt a teába. Ezután adjuk hozzá a barna cukrot, a fahéjat, az ánizst, és hagyjuk 10-15 percig állni. Közben hámozzuk meg a narancsot és a citromot, majd vágjuk fel csíkokra a héját, tegyük bele egy kicsit ázni a puncsba, a levüket pedig keverjük hozzá. Tálaljuk forrón, és díszítsük fahéjrúddal vagy narancsszeletekkel.