Gránátalmás édeskömény saláta kecskesajttal - Egészségesebb leszel tőle

Az édeskömény a zellerfélék családjából származik, más néven ánizskapornak is szokták hívni, az ánizsmaghoz hasonlóan erős aromája van. Magja miatt vált ismertté, amely emésztést elősegítő , görcsoldó, puffadás gátló gyógynövény. A konyhában a gumóját hasznosítjuk, felhasználási területe széleskörű, süthető, grillezhető, előétel, köret, saláta készíthető belőle. Nálunk egész évben kapható, tárolni csak egészben szabad, mert gyorsan csökken az illóolaj tartalma. Én tavaly kezdtem el rendszeresen használni a konyhában, azóta nagyon megszerettem. Ehhez a recepthez próbáljunk olyan édeskömény gumót venni, amin rajta van a zöldje is, ami kinézetben leginkább a kaporra hasonlít. Nagyon jó köretnek vagy előételnek.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.

Gránátalmás édeskömény saláta kecskesajttal

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: (kb. 4 főre)

  • 2 db édeskömény gumó (zöldjével)
  • 1 gránátalma
  • 100 g lágy kecskesajt (vagy fetával is finom)
  • olíva olaj ízlés szerint
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Az édeskömény gumókat megtisztítjuk, levágjuk a zöld részét majd uborka reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az édeskömény zöldjét és a gránátalmát. Ízlés szerint ízesítjük: olíva olajjal, sóval, frissen facsart citromlével. A tetejét megszórjuk apróra vágott lágy kecske- vagy fetasajttal.

Gránátalma pucolás

Ha azért nem fogyasztasz gránátalmát, mert rémálmaid vannak a megpucolásától, mutatok egy gyors és egyszerű módszert a piros kis magok megszerzéséhez!

Lapozz, még több egészséges receptért!

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...