Kollégák az esküvőn? - Igen vagy nem, ez itt a kérdés!

A kollégáid már százszor hallották az eljegyzési sztoridat, kívülről fújják az összes dilemmádat a helyszínnel, a zenekarral és az ételekkel kapcsolatban? Egész nap össze vagytok zárva, életetek fontosabb eseményeit megosztjátok egymással, de mégis milyen szinten? Ott a helyük az esküvődön vagy sem? 

Többet velük, mint nélkülük...

Akár tetszik, akár nem, a közvetlen munkatársainkkal több időt töltünk el együtt, mint a családunkkal vagy a barátainkkal, ezért a kollegáink óhatatlanul az életünk részévé válnak. Jobb esetben színesítve, rosszabb esetben megkeserítve azt. Szeretnéd is, hogy ott legyenek életed nagy napján, meg nem is, illene is meghívni őket, de közben feszélyezne is a jelenlétük bulizás közben, hogy a pluszköltségekről ne is beszéljünk! Egy ilyen helyzet életre szóló sértődések forrásává válhat, ami egy munkahelyen borzasztó kellemetlen lehet. Hogyan úszhatjuk meg ezt? 

Vendégek - széles körből

Ha szűk körű esküvőt terveztek, melyen kizárólag a közeli barátok és családtagok vesznek részt, akkor egyértelmű a helyzet. Nyugodtan megoszthatod a munkatársaiddal, hogy intim hangulatú esküvőre készültök, meg fogják érteni, hogy nincs helyük a gyerekkori barátnőd és a nagymamád mellett a vendéglistán. Más a helyzet, ha már az eljegyzésed óta tudják, nagyobb létszámú eseményben gondolkodsz, ekkor többféle variáció létezik.

Ha van olyan ember, akivel a munkatársi viszony mellett baráti kapcsolatot is ápolsz, akkor őt, őket hívd meg az egész esküvőre, ha a többiek tudják, hogy velük mélyebb a viszonyod, akkor meg fogják érteni a döntésedet. Ha szívesen látnál mindenkit az egész eseményen és a pénz sem gond, akkor természetesen ott a helyük a többieknek is. Középút és udvarias, egyben költségkímélő megoldás az is, ha csak a szertartásra hívod meg őket, így részesei lehetnek a nagy napnak, sértődés kizárva. Ebben az esetben viszont a következőkre figyeljetek: ha lesznek csak a ceremóniára hivatalos vendégek az esküvőn, akkor ezt a meghívón feltétlenül és egyértelműen tüntessétek fel, valamint törekedjetek arra, hogy a szertartás és az esküvői vacsora ne egy helyszínen legyen. 


<


De vajon mit mond a szakértő? A hajtás után kiderül...

Fotó: Brides.com

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!