Kölcsöngyerek visszajár - Avagy elvált szülők gyerekei az esküvőn

Kölcsöngyerek az exfeleségtől

Minden negyedik házasság néhány éven belül felbomlik. Nem csoda, ha a házasodni készülő pár egyik, vagy mindkét fele túl van már egy váláson, esélyes, hogy már gyerekeket is hoznak a kapcsolatba. Hogyan vonjuk be őket a készülődésbe?

A gyerek is partner

Mielőtt lerohannánk az előző házasságból született gyerekeket az esküvőn rájuk osztott feladatokkal, üljünk le velük és kérdezzük meg őket, hogy milyen szinten szeretnének részt venni az esemény előkészületeiben, illetve a nagy napon milyen szerepet vállalnának szívesen. Azzal, ha éreztetjük velük, hogy szeretnénk belevonni őket a teendőkbe és kíváncsiak vagyunk a véleményükre, elkerülhetjük, hogy kizárva érezzék magukat életünk ezen fontos eseményéből.

Kapjon szerepet a gyerek

Válasszunk a személyiségükhöz illő feladatot számukra! 

Ha szeretnek szerepelni, akkor a kislányokból lehet koszorúslány, illetve a kisfiúkból lehetnek gyűrűvivők a szertartáson. Ha szeret szavalni a csemete, akkor megkérhetjük, hogy mondjon el egy verset a ceremónia előtt, ha pedig szép hangja van, énekelhet egy dalt is.

Akiket a kevésbé látványos tevékenységek (is) érdekelnek, azokkal megbeszélhetjük, hogy a dekoráció egy részét vagy a köszönőajándékokat együtt készítjük el, így még vidám, közös időtöltéssé is válhat az esküvői készülődés. 

Javaslat a nagyobb gyerekekhez, plusz egy tipp a következő oldalon

Fotó: Dégi Attila, Magistero Foto

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!