A sikeres esküvő titka a jó forgatókönyv - Így állítsd össze profikhoz méltóan!

Minek a forgatókönyv? Esküszünk, eszünk, iszunk, táncolunk és kész - mondják a régiek. Az aggódásra hajlamos párok pedig percre megtervezett forgatókönyvet írnak, amiből semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Az arany középút megtalálása viszont nem nehéz.

Milyen a tökéletes esküvői forgatókönyv?

Rövid. Röviden.

A forgatókönyv használata nem több adminisztrációt, hanem önkontrollt jelent. A jó forgatókönyv gondoskodik arról, hogy mindenki és minden a helyén legyen időben, sőt jelentős terheket vesz le a párról, ha a kész forgatókönyvet át tudja adni valakinek, és az végig tudja vezényelni a napot.

Az idő urai

Régi sztori Havas Henrikről, aki egykor a Petőfi Rádióban volt hírolvasó, hogy nem ért be reggel 7 óra előtt a reggeli híreket beolvasni, így 7:15-kor ült csak le a mikrofon elé, viszont rezzenéstelen arccal beolvasta, hogy "Hét óra van, híreket mondunk...". Miután számon kérte ezért a gyártásvezető, csak annyit mondott: "Akkor van hét óra, amikor én mondom."

Nos, az esküvő napján sem szabad percekre lebontani az eseményeket, mert nagyobb gondot okoz, mint ha nem lenne egyáltalán forgatókönyv.

Bármennyire hihetetlen, a túlszervezés sokkal nagyobb problémákat okozhat, mint az alulszervezés. Utóbbi esetben legfeljebb lesz egy-két szabad negyedóra, vagy improvizálni kell, míg a túlszervezés esetében szétgörcsölöd magad, hogy miért nem tudjátok percre pontosan tartani a menetrendet. A legrövidebb szakasz a forgatókönyvben 15 perc, de inkább 30 perc legyen. Ha ennél szorosabbra veszed a programot, örökké pánikolni fogsz a csúszás miatt. Viszont: ne tervezz túl sok időt a polgári és a templomi szertartás közé, mert nehéz lesz kitölteni, és egyik helyen sem tudtok túl sok időt várakozni.

Ne felejtsd: ez a Ti napotok, nem egy "pápai audiencia", amit percre pontosan meg lehet/kell tervezni. Ha csúszás van a programban sem történik semmi gond.

Hogy néz ki a jó forgatókönyv?

Javaslom a következő oszlopokat: Időpont – Hely – Esemény – Megjegyzés – Felelős

Ha nem írtok felelőst, az baj! Abból lesz az, hogy senkinél nem lesz rizs idejében, mert mindeni azt hiszi majd, hogy a másik biztos hozott. Legyen még benne a menyasszony és a vőlegény neve, nagy betűkkel az esküvő időpontja, a ceremónia és a lagzi címe, a torta-, ruha-, dekoráció beszerzési helye, telefonnal, a zenekar/DJ, fotós, videós, étterem manager, anyakönyvvezető, pap telefonszáma.

A hajtás után: Esküvői forgatókönyv - a futószalag effektus

Fotó: Tóth Mihály




Oldalak

Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...