"Adrenalinra vágytam" - Beszélgetés Ráskó Eszterrel

Ráskó Eszter nemrég tűnt fel a stand-up világában, de már ilyen rövid idő után is magabiztosan lép színpadra vagy a kamerák elé. Vendégelőadóként feltűnik Csenki Attila Így interneteztek ti című estjében és a Four Starsban, de látható a Kompót Dumaklubban futó Magyarország szereplek! gálákon és a Hétköznapi gyarlóságok című műsorban is.

Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod magad stand-uposként?

Izgalomra, kihívásokra, adrenalinra vágytam. Szeretem a munkám, de valami olyasmit kerestem, ami megtöri a rutint. Őrülten sablonosan hangzik, de szerettem volna kilépni a komfortzónámból. Mivel nem vagyok egy sportos típus, és félek a repüléstől, úgy döntöttem, inkább a színpadon török a jó híremre.

Milyen érzés volt először színpadon, majd kamera előtt állni?

Vegyes érzéseim voltak. A színpados résszel alapvetően nem volt gond, a kamera volt kifejezetten rémisztő. Abban sem voltam igazán biztos, hogy mit szerettem volna mondani, de a beleegyező nyilatkozatot már aláírtam, hogy felkerülhet a netre. Ez gyakorlatilag a horror akadémiai definíciója számomra. De itt vagyok, és végül a társadalom sem vetett ki magából. Még.

Fellépőként milyen különbséget érzel a tévéfelvétel és az élő közönséges fellépés között?

Az, hogy közönséges-e a fellépés, csak rajtam múlik. (babummm-tsss) A tv-ben azért nagyobb a nyomás, hogy magas színvonalon teljesítsen az ember. Ami egyszer felkerül a netre, azon onnantól kezdve nem lehet szépíteni. Ha nem készül felvétel, az ember könnyebben elengedi magát, szívesebben belemerül a játékba, és sokkal jobban rá tud hangolódni a közönségre. Mondom ezt az óriási rutinommal… De szerintem ez mindennel így van. Ha azt vennék fel, ahogyan a haverjaimmal ultizok, akarva-akaratlanul azt is figyelném, hogy látszik-e a tokám, nem csak a lapjaimra koncentrálnék. De azt terjesztik az öregek, hogy idővel ez is természetessé válik.

Lapozz, az interjú még folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...