„Most jó feltörekvő humoristának lenni” - Interjú a Magyarország, szereplek! zsűrijével

Egyre másra indulnak a tehetségkutató műsorok a különböző kereskedelmi csatornákon, sőt a Dumaszínháznak is van sajátja, a Fiatal Félőrültek Fesztiválja, ahová folyamatosan lehet jelentkezni. Most a Comedy Central is beállt a sorba és Magyarország, szereplek! címmel elindította a magáét, aminek most vagyunk túl a döntőjén. A zsűriben Kabai Zoltán a csatorna programigazgatója mellett Kőhalmi Zoltán és Felméri Péter humoristák és Litkai Gergely a Dumaszínház egyik alapítója is helyet foglaltak. A zsűri Dumaszínházas tagjaival az eredményhirdetés után beszélgettünk.

A Fiatal Félőrültek miatt már nagy tapasztalattal bírtok. Hogy látod, milyen volt most a „felhozatal”? Befolyásolta a jelentkezők kedvét, hogy ezt egy tematikus csatorna indította?

LG.: – Nyilván ennek a tehetségkutatónak nagyobb volt a promóciója és többen jelentkeztek, sokan már korábban is próbálkoztak, és nyilván előnnyel indult az, aki már megszerzett egy bizonyos rutint.

Voltak olyanok, akik esetleg már feltűntek a Fiatal Félőrültek Fesztiválján?

LG.: – Persze, voltak olyanok is, akik a Fiatal Félőrültek Fesztiválján vagy más tehetségkutatókon bukkantak fel, és voltak, akikkel itt találkozhattunk először, szóval ilyen szempontból abszolút kiegyensúlyozott volt a mezőny.

Milyen szempontok alapján értékelt a zsűri?

LG.: – A témaválasztáson kívül például szempont volt az is, hogy mennyire hiteles, milyen az előadás szerkesztettsége és hogy milyen a színpadi jelenlét.

Zoli, te azt mondtad, hogy nagyon nehezen vállaltad el a felkérést...

KZ.: – Igen.

Mivel, hogy egyszer már voltál zsűritag, ami után rossz élményekkel mentél haza...

KZ.: – A szájízem volt rossz, azért, mert ott konkrét kritikákat fogalmaztunk meg, és ott szembesülni kellett a közönség tekintetével, akik mind hozzátartozók voltak. Tehát eleve úgy néztek rám, hogy én fogom tönkretenni az ő kisfiúk vagy férjük karrierjét. Ezért először nemet mondtam erre a felkérésre, de aztán Litkai meggyőzött, hogy ez most más lesz... És tényleg, most olyan buddhista hozzáállás volt, a dicséretet kapták csak, mindenki valami jót.

Hogy érzed most akkor magad?

KZ.: – Nagyon jól érzem magam, jól szórakoztam, és ha végül nem is az én abszolút favoritom nyert, nagyon elégedett vagyok.

Elárulod, ki volt a te favoritod?

KZ.: – Külön elárulom, hogy én Musimbe Dávidra adtam a legtöbb pontot. De, hogy mondjam, voltak azért jó néhányan, akik versengtek a legjobbért, szerintem szoros volt, és teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is. Plusz minden helyen azt mondom – itt is –, hogy úgyis fogunk találkozni ezzel az egész csapattal. Szerintem helyük van a stand-up társadalomban.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.