Karácsonyi vásár extrákkal

A bécsi karácsonyi vásárok általános receptje végtelenül egyszerű. Válassz egy jól ismert, klasszikus építészeti díszletet, tölts meg sok bódét árusokkal, és egyáltalán nem utolsósorban biztosítsd a megfelelő puncs- és forralt bor kínálatot! Mitől lesz mégis az egyik sokadalom vonzóbb, különlegesebb, mint a többi, miért érdemes egy-két helyre akár tucatszor is ellátogatni? Ezúttal a Karlsplatzon kerestük a választ.

A Karlsplatzon

A recept nem igazán működik mindenhol egyformán jól. Vasárnap jártunk Schönbrunnban, ahol a császári palota a legnagyobb kulissza, ami egy karácsonyi vásárhoz csak járhat, valahogy mégsincs igazán hangulat. Túl nagy a tér, kevés az eredetiség. Hagyjuk ezt meg jól a buszos turistáknak! ;)

A Karlsplatzon viszont igazi ínyencséget rittyentettek a szervezők. A Divina Art egyesület Fairbindungen (az angol ‘fair’ és a német ‘Verbindungen’ szavakkal való játék) név alatt jegyzi a rendezvényt. A jelentkezőket már hónapokkal ezelőtt zsűrizték, ami az eredmény alapján jó szűrőnek bizonyult. Nincs vásári giccs, van viszont sok érdekes arc, művészember, jópofa, meghökkentő, eredeti ötletekkel. Az egyik nagy kedvencünk a talált tárgyakból épített bizarr körhinta a Mowetz & Co.-tól.

Oldalak

Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.