Francia ízek Budapestről Bécsben

"Nyithatok-e Bécsben cukrászdát?" - szólt egy évtizede az EU-csatlakozási kampány sokféle reakciót kiváltó plakátkérdése. Pár napja meghívást kaptunk a Snicli Facebook-oldalán, hogy látogassunk el a Petit Dej nevű, francia stílusú hely megnyitójára, mert van valaki, aki szó szerint értelmezte a keringőre való felhívást.

Kis lépés az emberiségnek

Titkon mindig reméltem, hogy a Bécsi szelet blogot - házi szóhasználatunkban Sniclit - egyszer majd a közönség beemeli a véleményformáló médiatermékek klubjába. De azért furcsa bizsergés szaladt végig a hátamon, amikor elolvastam az első meghívót, amit az indulásunk óta eltelt fél évben társasági eseményre kaptunk. "Az Á Table pâtisserie-brasserie üzletet nyit Bécsben, Pötzleinsdorfban. Ha a jelzett időpontban arra jártok, szívesen látunk benneteket!!" Hát már hogy a fenébe ne járnánk arra, gondoltam magamban, és a lelki szemeim előtt párizsi emlékek, mindenféle mille-feuille-ök, éclairek és macaronok jelentek meg.

Pötzleinsdorfról annyit tudtunk, hogy ott van a 41-es villamos végállomása, ami a 18. kerületet, a szeretnivaló Währinget átszelve érkezik meg a Pötzleinsdorfer Schloßparkhoz. A meghívás birtokában úgy döntöttünk, hogy egy füst alatt megnézzük a parkot is, amiről már sok jót hallottunk.

Oldalak

Lifestyle
A citrom olyan sokrétű, hogy az ember el sem tudná képzelni. Ráadásul a TikTokon egy nő zseniális konyhai hacket mutatott be a gyümölccsel kapcsolatban, amit neked is ki kell próbálnod.
Egészség
Sokan rettennek meg, ha kicsivel erősebb hajhullást tapasztalnak, de ez nem biztos, hogy problémát jelent. Azonban vannak jelei, amikor már változtatnunk kell az életmódunkon is.
Utazás
Lehet gyönyörű, de évente 100 ember életét veszti a helyszínen.