Bécs rózsakertje, a Volksgarten

Az utolsó posztban megelőlegeztük a bécsi rózsaszezont, és az eltelt pár napban be is robbantak a virágok, ahogy kell. A Volksgarten, Bécs legrégebbi közparkja a belváros igazi rózsakertje. Megszámlálhatatlan fajta rózsát ültettek már ide a legkülönfélébb alkalmakból, és a dúsan virágzó rózsafák, rózsabokrok ezrével vonzzák a helyieket és turistákat egyaránt.

Pazar színek

Bár a bécsi Parlament épülete előtt lankadatlanul folyik az autók, autóbuszok és villamosok áradata, a Ring túloldalán, magas sövénnyel és fasorral elválasztva a közlekedés zajától a belváros egyik legnyugalmasabb parkjában, a Volksgartenben találjuk magunkat. Bécs első közparkját 1823-ban, jóval a városfal lebontása és a Ring kiépítése előtt nyitották meg a város polgárai előtt.

A Volksgartenbe a Burg, a Ring, a Burgtheater és a kormányzati negyed felől egyaránt be tudunk sétálni. Májustól szeptemberig rózsákban tobzódik a park nagy része, sokan hétről-hétre újra kijönnek megnézni, hogy éppen melyik fajták virágzanak a több száz közül.

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.