Lifestyle

Anyatündér a konyhában, avagy így főzök a kisbabámnak

A látszat ellenére anyának igenis helye van a konyhában

Világéletemben szerettem sütni-főzni, de az anyukaságnak van egy olyan hozománya is, hogy a kajákról is egyre felnőttesebben gondolkodom. Komolyan veszem például a befőzést, és különlegesen jó lett a kapcsolatom a fagyasztóval is. Íme, néhány praktika tőlem, hátha neked is jól jön! Azt hiszem, megszavazom magamnak az év konyhatündére címet.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Kicsi korom óta imádok a konyhában ténykedni, de így, hogy felnőttem, és most már nekünk is van egy kicsi korú emberkénk, még jobban szeretek ott tüsténkedni. Egyelőre gyümölcsözünk és zöldségezünk otthon, de már a husi is ott a heti menüben. Két hónap alatt elég jó kis kajákat rittyentettem neki, és kezdem elképesztően menőnek érezni magam például azért is, mert a fagyasztóba is rendre kerülnek be az előkészített ételek. Ráadásul blansírozva (figyeled?), pépesítve meg ilyenek. Bár lehet, hogy te már profi bébikaja nagymester vagy, így talán ismered is a konyhai „trükköket”, ha viszont mégsem, akkor neked is jól jöhet néhány ötlet.

Gesztenyét a mélyhűtőbe!

Nem mintha nem nőttek volna fel gesztenyefogyasztás nélkül emberek, de – ha úgy tetszik – én bekajáltam ezt az „irányt”. Szóval, Lölőkémnek szépen előkészítve tettem a mélyhűtőbe gesztenyét. Csakis szelídet. Nem mondom, hogy olcsó mulatság, legutóbb egy ezresért láttam kilóját a piacon, de megnyugtatásul mondom, néhány szemből egész szép kis adag masszát lehet készíteni. Elárulom, hogyan.

Van, aki süti, én viszont főztem. Előtte lefejtettem a külső, kemény héját, majd hideg vízben feltettem főni. Kb. fél óra múlva levettem a tűzről, leöntöttem róla a főzővizet, ezután hideg vizet csapattam rá. És akkor leszedtem a gesztenyék belső héját is, na, ez azért macera. Aztán előkaptam a fokhagymanyomót és egy dobozba préseltem a gesztenyéket. Egy kicsit le is lapogattam, hogy, egyrészt szépen beleférjen mind, másrészt pedig ne legyen levegős a tárolóban (nem tudom, ennek van-e jelentősége, de engem idegesített az a tudat, hogy „buborékos” a massza; bocs, vannak ilyen hülyeségeim). :) És most a fagyasztóban várja, hogy Lölő tányérjába kerüljön így vagy úgy.

Amibe belekeverheted a gesztenyét: bármibe. Kitűnő például almával, meggyel, krumplival, céklával, csirkemellel.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azt is megkérdezték Zacher Gábortól, hogy ha választani kell, akkor a bejgli, vagy a zserbó a nyerő nála.
Christmas
Azt hihetnéd, hogy olyan karácsonyi díszítést használsz, amilyet csak akarsz, de a HungaroControl és a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság figyelmeztetést adott ki.
Lifestyle
A téli hónapokban kevés dolog esik olyan jól, mint egy forró, gőzölgő krémleves, amely egyszerre melenget, táplál és kényeztet. Most eláruljuk, mi az istenien finom és selymes levesek titkos...
Lifestyle
A 17. században már Európában is elterjedt, sőt hétköznapi szokásnak számított, hogy a férfiak magas sarkú cipőt hordtak, de vajon honnan ered ez a trend, és milyen praktikus célokat szolgált a...
Sztárok
A brit királyi családban folyamatosan változnak a belső erőviszonyok, különösen Kamilla királyné és Katalin hercegné kapcsolata. Az utóbbi időben több olyan pletyka is napvilágot látott, melyek...
Utazás
Örvendetes, hogy a világ legélhetőbb és legbiztonságosabb városainak listáján kizárólag európai helyszínek szerepelnek.