Lifestyle

Anyatündér a konyhában, avagy így főzök a kisbabámnak

A látszat ellenére anyának igenis helye van a konyhában

Világéletemben szerettem sütni-főzni, de az anyukaságnak van egy olyan hozománya is, hogy a kajákról is egyre felnőttesebben gondolkodom. Komolyan veszem például a befőzést, és különlegesen jó lett a kapcsolatom a fagyasztóval is. Íme, néhány praktika tőlem, hátha neked is jól jön! Azt hiszem, megszavazom magamnak az év konyhatündére címet.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Kicsi korom óta imádok a konyhában ténykedni, de így, hogy felnőttem, és most már nekünk is van egy kicsi korú emberkénk, még jobban szeretek ott tüsténkedni. Egyelőre gyümölcsözünk és zöldségezünk otthon, de már a husi is ott a heti menüben. Két hónap alatt elég jó kis kajákat rittyentettem neki, és kezdem elképesztően menőnek érezni magam például azért is, mert a fagyasztóba is rendre kerülnek be az előkészített ételek. Ráadásul blansírozva (figyeled?), pépesítve meg ilyenek. Bár lehet, hogy te már profi bébikaja nagymester vagy, így talán ismered is a konyhai „trükköket”, ha viszont mégsem, akkor neked is jól jöhet néhány ötlet.

Gesztenyét a mélyhűtőbe!

Nem mintha nem nőttek volna fel gesztenyefogyasztás nélkül emberek, de – ha úgy tetszik – én bekajáltam ezt az „irányt”. Szóval, Lölőkémnek szépen előkészítve tettem a mélyhűtőbe gesztenyét. Csakis szelídet. Nem mondom, hogy olcsó mulatság, legutóbb egy ezresért láttam kilóját a piacon, de megnyugtatásul mondom, néhány szemből egész szép kis adag masszát lehet készíteni. Elárulom, hogyan.

Van, aki süti, én viszont főztem. Előtte lefejtettem a külső, kemény héját, majd hideg vízben feltettem főni. Kb. fél óra múlva levettem a tűzről, leöntöttem róla a főzővizet, ezután hideg vizet csapattam rá. És akkor leszedtem a gesztenyék belső héját is, na, ez azért macera. Aztán előkaptam a fokhagymanyomót és egy dobozba préseltem a gesztenyéket. Egy kicsit le is lapogattam, hogy, egyrészt szépen beleférjen mind, másrészt pedig ne legyen levegős a tárolóban (nem tudom, ennek van-e jelentősége, de engem idegesített az a tudat, hogy „buborékos” a massza; bocs, vannak ilyen hülyeségeim). :) És most a fagyasztóban várja, hogy Lölő tányérjába kerüljön így vagy úgy.

Amibe belekeverheted a gesztenyét: bármibe. Kitűnő például almával, meggyel, krumplival, céklával, csirkemellel.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...