Lélek

Az empaták arról ismertek, hogy rendkívül empatikusak, míg a nárcisztikusok éppen az ellenkezőjéről. Emiatt a kettejük kapcsolata sosem lesz kiegyensúlyozott, egészséges és boldog. Sajnos szinte biztos szakítással végződik a szerelmük. Ám van fény az alagút a végén és megmutatjuk, hogyan gyógyulhat fel empata azután, hogy véget ért a kapcsolata egy nárcisztikussal.

Bármennyire is erős az ember, ha nem gondoskodik magáról, felemésztheti a lelki tartalékait. Ugyanakkor léteznek bizonyos körülmények, amelyek ugyancsak felemészthetik az ember lelkét. Nem szabad összekeverni a testi fáradtságot a lelkivel, mivel az utóbbi jóval összetettebb probléma, ami fokozott odafigyelést igényel!

A nárcisztikus és az empata szerelmi viszonya az egyik legmérgezőbb kapcsolattípusnak számít. A probléma az, hogy gyakran egyenesen keresik egymást, ami persze a nárcisztikusnak csak jó. De idővel minden empata eljut arra a pontra, amikor menekülne, csakhogy addigra késő. Aki nem lép ki belőle az első vörös jelzésre, azok akár évekre is benne ragadhatnak egy kihasználó, lélekölő kapcsolatban.