Tóth Sára

A leginspirálóbb civil teljesítmény kategória jelöltje
Táncterapeuta

Bemutatkozás

A Tánc Mindenkié Magyar TáncRehabilitációs Alapítvány szakmai vezetője vagyok, életem küldetésének tartom az amerikai táncterapeutai képzést, melyet külföldön sajátítottam el, majd továbbfejlesztettem és emberközelibbé tettem a táncot, rehabilitációt és a mozgást minden ember számára. A minden ember azt takarja, amit jelent, hogy MINDEN EMBER, ebbe beletartoznak a fogyatékossággal élő gyerekek, felnőttek, az idős emberek, akikről sok esetben már lemondtak, valamint azok, akik úgy gondolják, hogy ők nem tudnak mozogni, táncolni. Szerintem ugyanis a tánc mindenkié. Saját módszert alakítottam ki, amiben a rehabilitációt, a táncot és a művészetet összegyúrtam eggyé, így lett az a neve a módszeremnek, hogy TáncRehabilitáció, annak érdekében, hogy ne legyen privilégium a mozgás és a művészet csak és kizárólag az úgymond "ép" embereké.

Mottó

A tánc mindenkié!

Sikerek

  • 50 tehetséges magyar fiatal - 2017
  • Alba Accelerator program - 2018

2021-ben elsők között alkottuk meg munkatársammal, Sárai Ritával a Jerusalema táncot, amit folyamatosan fejlesztünk és alkalmazunk mind a tánc, mind a rehabilitáció területén. 2021-ben a módszeremmel bekerültem az Európai jó gyakorlatok közé, mely egy kiadványt rejt magába, amit minden tagország kiadott és feltüntették benne munkásságomat, hogy a művészet területén mit alkottam és csináltam itthon.

Motiváció

A küldetéstudatom ad erőt, az hogy van egy álmom, mégpedig az, hogy minden ember megtapasztalhassa a mozgás és tánc örömét, hogy boldognak lássam azokat az embereket, akiket a társadalom alapvetően szegénynek, szerencsétlennek, idősnek tart a társadalmi perifériára szorulva. Fel szeretnék építeni itthon egy komplex centrumot, ahol ezekkel a módszerekkel segíthetem az embereket. Szeretnék nemzetközi színre is lépni. Még az ad erőt nekem minden napra, amikor az óra után az idősek megölelnek és megköszönik az élményt, vagy amikor elmesélik nekem, hogy ők régen táncoltak, és amikor az órámon vannak, akkor úgy érzik, hogy ismét átélik a múltat és szárnyalnak.

Inspiráció

Engem az amerikai tanárom inspirál elsősorban, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Pontosan tudom, hogy ő a semmiből indult, mégis messzire jutott, így azt tanultam meg tőle, hogy minden nap akár csak egy picit is, de foglalkoznom és építenem kell az álmomat és a küldetésemet az emberekért, akikért dolgozom. Ezenkívül anyukám inspirál még engem, aki amikor mélyponton vagyok, mindig elmeséli, hogy mennyi mindent megoldottam már az életemben, így az éppen aktuális nehézség is menni fog.