Tóth Andi

A leginspirálóbb civil teljesítmény kategória jelöltje
Zero waste tanácsadó, szerző

Bemutatkozás

Háromgyerekes anya vagyok, négy éve sikerült bevezetnem a háztartásba a hulladékmentes életmódot, főként a gyermekeim élhetőbb jövője érdekében. Az ökológiai válság megoldásának egy része a háztartások által termelt hulladék csökkentése, ezért ezt tartom a legfontosabb lépésnek. Az életünkről blogot vezetek és különböző közösségi média felületeken mutatok gyakorlati tippeket a hulladék nélküli életmódhoz.

Életkor

47

Mottó

Hiszem, hogy minden kis lépés számít.

Sikerek

2018 októberében megjelent "Dobd ki a szemetest - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre" című könyvem, 2019 októberében pedig ennek második, bővített kiadása.

Díjak

2018. O-zone Zöld Díj Magánszemély Kategória 1. helyezés.

Motiváció

A gyerekeim motiválnak, értük teszem, amit teszek. Az ő jövőjük az, ami nekem mindennél fontosabb. A családom mindenben támogat, hiszen tudják, hogy értük teszem, hogy minél több ember megismerje a zero waste életmódot.

Magamról

Mindig is fontos volt számomra a környezetvédelem, de csak felnőttként lettem ezen a téren tudatos. Szeretem a kreatív megoldásokat, ami ebben az életmódban hatásos módszerekhez vezet. Szeretem a régi dolgokat, az általuk képviselt értékeket, emlékeket. Szeretek alkotni, mindig kell valamit csinálnom, nem tudok unatkozni.