Tischler Petra

A leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény kategória jelöltje
Chef , operatív vezető

Bemutatkozás

2010-ben egyetemi diplomája megszerzése után lehetősége adódott az akkor nyíló Nobu
étteremben elkezdeni szakmai pályafutását. Régi vágya volt, hogy kamatoztathassa
nyelvtudását, így az angol, francia és a japán ismeretei is nagyon hasznosak voltak mindegyik konyhán, ahol megfordult. Később útja Londonba vezetett, ahol a The Arts Club
(vendégkörük csak privát tagsággal rendelkező művészek a világ minden tájáról) magas
presztízzsel rendelkező éttermében tanulhatott egy kiváló francia chef mellett. Innen Az
Egyesült Államokba ment Joel Antunes mellé, ahol közel 3 évet töltött el, sous chef
pozícióban.

Élete legmeghatározóbb élményei közé tartozott, hogy egyedül kellett helytállnia a világ másik oldalán, fantasztikus lehetőség volt ez számára szakmai szempontból.

Ezután hazaköltözött Magyarországra, ahol a Costes Downtown étteremben, sous chefként
dolgozott, itt 2016. márciusában elnyerték az ország 5. Michelin csillagát, ami hatalmas öröm
volt a csapatnak. Petra jelenleg a legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cégnél operatív
vezető. Szeretett volna még közelebb kerülni a kedvenc konyhai alapanyagához, és minél
többet megtudni a halakról élelmiszeripari és feldolgozói szempontból. Ebben a pozícióban
lehetősége adódott saját vállalkozás indítására, ahol magas színvonalú, egyéni igényekre
szabott, főként halas tematikában tartanak főzőbemutatókat és vacsorákat. 2 éve felkérték
az egyetemről, ahol tanult, hogy tartson elméleti és gyakorlati szakmai órákat angol és
magyar nyelven, amit így havonta egy-két alkalmat be is tud vállalni, idén pedig felkérték,
hogy képviselje a kart, mint nagykövet. Mivel Petra a szakma szeretetére az egyetemi
tanulmányai alatt talált rá, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy segíthet és
képviselheti az iskolát.

Életkor

31

Mottó

Számomra a gasztronómia a legszebb és legösszetettebb művészet mind közül. Szépsége és különlegessége abban rejlik, hogy minden érzékszervünkre hat, a szaglásunk, látásunk,
hallásunk, a tapintás és legfőképp az ízlelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy életre szóló élményt kaphassunk az étkezés által. Mi, akik a gasztronómia különböző területein
dolgozunk, a legszebb alkotási módot választjuk.

Sikerek

Legnagyobb sikernek azt tartom, hogy megkaptam az O1-es vízumot, és Chef Joel
mindenben támogatott, hogy a csapata élén lehessek.

Díjak

- Pro Gastronomia díj, kiemelkedő ifjú tehetség
- Igaz, hogy nem díj, a szó legszorosabb értelmében, de hatalmas elismerésnek éltem meg,
hogy az egyik legnagyobb példaképem, Ádám Csaba kétszer meghívott az éttermébe, hogy
közös vacsorát tartsunk.
- (sous-chef pozíció Michelin csillag)

Motiváció

Legnagyobb támaszom a barátom, aki szintén a szakmában dolgozik, és minden nap inspirál,
rengeteget tanulok tőle. Továbbá a családom, akikkel mindent megosztok, testvéreim a
legjobb barátaim, mindegyikőjük más-más aspektusból visz előrébb napról napra. Gyerekkori
legjobb barátnőim lelkesedése és bátorítása mindig nagyon nagy segítség számomra.

Magamról

Nagyon fontosnak tartom a nyelvtanulást, élvezem is, így most spanyolul tanulok, és szinten
tartom a másik 3 nyelvet, amiket eddig tanultam. Ezeknek nagy hasznát veszem utazásaim
alkalmával, minden évben kitűzök 3-4 úti célt, hogy minél többet lássak a világból. Ilyenkor
nyilván a gasztronómia az elsőrangú. Világ életemben sportoltam, mióta a versenyszerű
kézilabdát abbahagytam, sok más sportág kapott helyett, így a jóga, cross-fit és funkcionális
edzésformák is fontos szerepet kapnak a mindennapjaimban. Szeretném jobban fejleszteni a
cukrász tudásomat, így ezzel kapcsolatos képzésekre járok. Hamarosan szeretnék a saját
rendezvényeimre egyedi tányérokat gyártani, így beiratkoztam egy keramikus tanfolyamra is,
szerintem nagyon jó hozzáadott érték lesz, hogy az általam készített edényekbe tudok majd
tálalni.