Szulló Szabina

Bemutatkozás
Szabina a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben kezdte pályafutását, 2000-ben a Gerbeaud-ház konyhafőnök-helyettese, majd konyhafőnöke, 2007-ben pedig az Onyx chefje lett. 2016-ban az étterem konyhájának vezetése mellett a Bocuse d’Or csapatában elnöki pozíciót töltött be, és csapattagként is segítette a munkát. 2017 februárjában Széll Tamással közösen megnyitották a Stand 25 éttermet. Jelenleg a Stand25 és a Stand étterem séfje. Különösen fontosnak tartja a magyar alapanyagok fejlődését. Napi munkája során arra is gondot fordít, hogy segítse a feltörekvő, újgenerációs magyar termelők munkáját.
Mottó
„A gasztronómiában egy konyha személyisége alapkövetelmény."
Sikerek
2017-ben megnyitottuk saját bisztrónkat a Stand25-öt, ahol laza, kötetlen stílusban, de a
minőség terén kompromisszumok nélkül mutatjuk meg a magyar konyha sokszínűségét.
Bisztrónk a nyitás után egy évvel már Bib Gourmand minősítést kapott a Michelin Guide-tól.
2018 nyarán, megnyitottuk első saját fine dining éttermüket Budapest belvárosában. A Stand
étterem ugyanazt a filozófiát viszi tovább, ami egész pályánkat jellemezte, azaz hogy
csúcsminőségben prezentálják a modern magyar gasztronómiát.
Díjak
- Michelin csillag
- A 2016-os Európa bajnok Magyar Bocuse d’Or csapat tagja
- Michelin / Bib Gourmand minősítés
- Pro Turismo- díj
- Az év 50 Legbefolyásosabb Személye a Magyar Turizmusban
- Pro Urbe-díj
- Az év étterme díj
Motiváció
Legfőbb motivációm Magyarországon gasztronómiai értéket teremteni. Számomra a támaszt
a családom és a barátaim jelentik.
Magamról
Szerencsésnek mondhatom magam, nekem a munkám a hobbim is egyben, imádok enni,
éttermeket, piacokat látogatni, a családdal együtt grillezni, bográcsozni, „balatonozni”.