#nemluxustaska - Cserta Szandra, Kovács-Pállfy Anna, Huszka Ági

A leginspirálóbb civil teljesítmény kategória jelöltje
(Szandra) Kívül Belül Boldogság alapító, otthonszervezési tanácsadó / (Anna) szociális munkás / (Ági) Stílus- és színtanácsadó, személyi stylist

Bemutatkozás

Szandra otthonszervezési tanácsadóként rendszerezi ügyfelei otthonát, valamint webáruházat üzemeltet. Ági személyi stylistként és stílustanácsadóként a vendégei gardróbjának kialakításában segít. Anna a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megbecsült munkatársa. Szandra és Ági még az egyetemről ismeri egymást, mindketten vállalkozók. Anna Ági vendége volt egy workshopján 2018-ban, még a #nemluxustaska kampány elindítása előtt, őt a kampány koncepciójának kidolgozása közben kereste meg és vonta be Szandra és Ági Annát.

Életkor

Szandra - 30, Anna - 30, Ági - 32

Mottó

Szandra: Kizárólag olyan tárgyakkal vedd körül magad, melyek boldogságot okoznak és hozzáadott értéket visznek az életedbe.

Ági: Mindenki úgy van rendben, ahogy van, öltözködni pedig bárki tud, ha ismeri a teste trükkjeit!

Anna: I’m a social worker, what’s your superpower? Persze ez csak egy vicc, a szegénység alázatos szolgálata motiválja hétköznapjaimat.

Sikerek

A kampány sikere a mi sikerünk: 2019-ben, a kampány első évében több mint 10.000 adománytáskát sikerült összegyűjtenünk és kiosztanunk rászoruló hölgyeknek. Emellett egy közéleti tabu témáról sikerült nyíltan és sok embert elérve beszélnünk - a menstruációrőól és a menstruációs szegénységről. A kampány sikeréhez hozzájárul, hogy Szandra és Ági vendégköre és követői általában jobb anyagi helyzetben lévő hölgyekből áll, így gyorsan és hatékonyan tudtuk elérni, érzékenyíteni és adományozásra bíztatni sok nőt, akinek nem okoz problémát a hétköznapi higiéniai termékek beszerzése.

Díjak

A kampány 2019-ben Civil díjat kapott ‘Legjobb adománygyűjtő kampány’ kategóriában.

Motiváció

A legnagyobb motiváció találkozni azokkal a nőkkel, akik megkapják a táskákat, akár nyilvános kiosztások alkalmával, akár egy-egy intézményen keresztül. Az adományozók is motiválnak: kedves reakciók, önkéntesek, akik segítik a munkánkat, és olyan adományozók, akiket életükben először érintettünk meg annyira egy témával, hogy adakozzon. Rengeteg történetet hallottunk már azoktól, akik táskát leadni jönnek be hozzánk. A kampányt hárman irányítjuk, a gyűjtés egy hónapon keresztül, januárban tart, ekkor rengeteget dolgozunk a projekten, szinte emberfeletti erővel. Ilyenkor egymásból is merítkezünk, folyamatos üzenetváltásban és hosszas telefonokban.

Magamról

Három nagyon különböző karakter vagyunk, akik alapvetően nagyon jól kiegészítik egymást. Csapatban dolgozni nem mindig könnyű, mi is csiszolódtunk egymáshoz, de a ‘munkakapcsolat’ mellett ma már barátság és szeretet is fűz minket egymáshoz.