Németh Edina

A leginspirálóbb designer kategória jelöltje
Papír installáció tervező

Bemutatkozás

Papírinstalláció-tervező vagyok, Amszterdamban a Gerrit Rietveld Academién végeztem belsőépítészeti tanulmányaimat, a diploma megszerzése után pedig Budapesten marketing területen helyezkedtem el. A térlátás és kreatív gondolkodás, a marketing területen megszerzett branding és projektmanagement tapasztalatok mind hozzájárulnak az Edinas Paper egyedi látásmódjához. Tervezőként fő kifejezőeszközöm a papír. Munkáim között egyaránt megtalálhatók a leheletkönnyű, részletgazdag, organikus installációk vagy az építészetből merített geometrikus, ismétlődő léptékekkel játszó alkotások.

Életkor

34

Mottó

"Dreams don’t work, unless you do!" Hiszek abban, hogyha elképzeltünk valamit és azért nap mint nap kitartóan dolgozunk, akkor megvalósíthatjuk a legmerészebb álmainkat is.

Sikerek

Azt tartom a legnagyobb sikeremnek, hogy mindennap azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, hogy sikerült egy szakmában ötvöznöm a szenvedélyem, a papírral való alkotást, miközben a branding tapasztalataimat használva márkák megjelenéseit tehetem/tehetjük izgalmasabbá. Óriási eredménynek érzem, hogy mára már egy négy fős fix csapattal dolgozhatok a papírviláguralomra törő álmaim megvalósításán.

Díjak

Klasszikus értelemben még nem voltam díjazott, de büszke vagyok rá, hogy egyetlen magyarként már több éve tagja lehetek a nemzetközi papírművészeket összefogó exkluzív közösségnek, a Paper Artist Collective-nek. Ez egy olyan exkluzív közösség, ahol maximum 100 tag lehet, akiket minden évben felülvizsgálnak. A tagok nagy része valóban a klasszikus értelemben vett művész, nem megrendelésre dolgozik. Az Edinas Paper inkább alkalmazott papír-dizájn. A saját elképzeléseim mellett természetesen a megrendelőnek és a márkaértékeknek is meg kell felelni, így a végeredmény is sokkal szerteágazóbb. Ezért tartom nagy dolognak, hogy még ennek ellenére is sikerült közéjük kerülni.

Motiváció

A papírnak az a fajta kettőssége motivál, amely típusától függően tud erős, törékeny vagy könnyen formálható lenni. Az új megoldások inspirálnak igazán, legyen szó kreatív vagy logisztikai feladatról, a technika és az anyag szokatlan párosításáról vagy egy új ügyfél koncepciójának megvalósításáról, egy nemzetközi projekt logisztikájának megszervezéséről. Nagyon fontosnak tartom a családdal és barátokkal eltöltött minőségi időt is, ezek mindig nagyon fontos referenciapontok számomra.

Magamról

Az elmúlt 5 évben az Edinas Paper egy egyszemélyes vállalkozásból igazi csapattá nőtte ki magát, és így mindenki hozzájárul a projektek sikerességéhez. Mivel a családom mellett az Edinas Paper is fontos szerepet tölt be a szívemben, így a 3 éves kislányom mellett és második gyermekem érkezésekor sem szeretnék nagyon háttérbe vonulni, bár a csodálatos csapatom minden feladatot remekül el tud látni. Hiszek abban, hogy anyaként is csak akkor lehetek hiteles, hogyha önazonos vagyok és a boldogságomhoz hozzátartozik az alkotás és megvalósítás öröme.