Lucz Dóra

A leginspirálóbb ifjú sportoló kategória jelöltje
Európa-bajnok kajakos

Bemutatkozás

Budapesten születtem és jelenleg is itt élek, de sok időt töltök külföldön. 2016 óta az UTE színeiben versenyzem. A kajakozás mellett szívesen foglalkozom a kutyáinkkal és szívesen töltök időt a családommal, barátaimmal.

Életkor

25

Mottó

Hiszek benne, hogyha az ember élvezi amit csinál, akkor könnyebben túl tud lendülni a mindennapi nehézségeken. Fontos számomra a tudatosság, a pozitivitás, illetve, hogy olyan emberekkel töltsek el minél több időt, akiknek szintén hasonló a szemléletük, felfogásuk.

Sikerek

Sportpályafutásom eddigi legnagyobb sikerének a 2 Európa-bajnoki címemet és az augusztusban a magyar csapatnak megszerzett olimpiai kvótát tartom. Igyekszem a tanulmányaimra is hangsúlyt fektetni, ezért a jó tanuló – jó sportoló díjakra is szívesen gondolok vissza.

Díjaim

  • Jó tanuló – jó sportoló (ezt többször is elnyertem)
  • 2011 Az év ifjúsági női kajakosa
  • 2011 A Héraklész Program Csapat Összesített Verseny I. helyezettje
  • 2011 A kajak-kenu Héraklész Program legjobb női sportolója

Motiváció

Minden nap látom a csapattársaimat (Kozák Danutát és Szabó Gabriellát), hogy hogyan készülnek, ez számomra nagyon motiváló, ketten együtt 8 olimpiai arannyal rendelkeznek. Edzőim, Somogyi Béla és Tóth László is nagyon jó motivátorok. Legfőbb támaszaim a családom és a párom, mindig számíthatok rájuk. Sportolóként fontosak számomra a szponzoraim is, nagyon hálás vagyok nekik.

Magamról

Nagyon szeretek utazni, új helyeket felfedezni. Magyarország mellett a kedvenc helyeim közé tartozik Bécs, Németország, Dél-Afrika és Szingapúr. Szívesen foglalkozom, sétálok a kutyáinkkal. Nagy hangsúlyt fektetek a tudatosságra is, legyen szó táplálkozásról, edzésmunkáról, tanulásról vagy regenerációról.