Kovács Henrietta

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje
Autistic Art Alapítvány, ügyvezető

Bemutatkozás

Három fiúgyermek édesanyja vagyok. Gyermekeim és férjem adják az alapot, ők tesznek kiegyensúlyozott nővé. Eredetileg angol-magyar szakos tanárként dolgoztam, amit nagyon szerettem is, 15 év után azonban mégis útkeresésbe fogtam. Kerestem a helyem, a küldetésem, ahol igazán kerek személyiség lehetek a vidám anyaság és a boldog feleség szerepén túl. Igen, a három gyermekem mellett maradt még energiám bőven új dologba kezdeni és messzire jutni. A civil szektorba érkeztem és váltam teljessé: először egy Down-szindrómások megsegítésére létrehozott egyesületnél tevékenykedtem, magánszemélyeket, cégeket inspiráltam és kértem fel támogatóknak. 2016-ban aztán alaposabban megismerhettem az autizmus izgalmas világát az Autistic Art Alapítvány keretein belül.

Életkor

48

Mottó

Erősen hiszek bizonyos dolgokban, azok inspirálnak. Hiszek abban nagyon, hogy sokkal jobban kell figyelnünk egymásra. Szükséges ugyan, hogy magunkkal tisztába legyünk, de úgy gondolom, időnk nagy részét mégse magunkra kéne, hogy fordítsuk, mert akkor lehet, hogy csak problémákat fogunk látni, míg, ha elkezdünk másokkal is foglalkozni, akkor feladatokat és azok megoldásait fogjuk keresni. Nagyon jó érzés adni!

Sikerek

A legnagyobb sikerem, hogy a helyemen vagyok, hogy boldog vagyok, hogy a munkahelyemre szinte minden nap várakozással telve érkezem: vajon aznap mit tudunk tenni többet és jobbat, hogy az elesettek országunkban minőségi életet élhessenek. A tavalyi esztendő különösen sikeres volt, rendkívül magas összeggel támogattunk 11 autista lakóotthont. Erre az eredményre, alapítványunk csapatára nagyon büszke vagyok.

Motiváció

A jókedvből merítek motivációt. A legfontosabb a humorérzék, ha tudsz nevetni és derülátó vagy.

Magamról

Nekem nem az érintettség ad erőt, hogy a fogyatékos embereket segítsem, hiszen 3 neurotipikus gyermeket nevelünk a férjemmel. Sokkal inkább egy természetes, belső jóérzés, és az érintettekkel szembeni maximális tisztelet az, ami motivál. Szívből kívánom, hogy mindenkinek legyen egy ügye. Tényleg nem bonyolult dolog megtalálni azt, avagy azokat, mert állhatuk több társadalmi ügy mellé is. Mi civilek nagyon is láthatóak vagyunk, hallatjuk a hangunkat, mindig lehet hozzánk fordulni tanácsért, és így kidolgozni a közös segítségnyújtás módját.