Kónya Zsófia

A leginspirálóbb ifjú sportoló kategória jelöltje
Olimpikon, olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázó

Bemutatkozás

Szegeden születtem, ahová a mai napig sűrűn visszajárok, azonban az edzéseim Budapesten zajlanak. 7 évesen kezdtem korcsolyázni, 2010 óta vagyok a felnőtt gyorskorcsolya válogatott tagja. Nagyon szeretem a természetet, szeretek utazni és imádom a kutyusokat. Nekem is van 2, Csoki és Mogyi névre hallgatnak. Sokszor ők is segítenek a feltöltődésben.

Életkor

27

Mottó

Minden napra kitűzök egy célt, amit teljesíteni szeretnék. Ez lehet egy komplett edzés elvégzése vagy egy apró mozdulat kijavítása, de akár egy teljesen hétköznapi dolog is. Ha elértem a célom, akkor már jó úton haladok a siker felé.

Sikerek

Amikor bekerültem a felnőtt válogatottba, a legnagyobb álmom az olimpiai részvétel volt. Ezt az álmot azóta háromszor is átélhettem.

Díjak

  • Peking, Téli Olimpia, bronz érem, mix váltó - 2022
  • kétszeres EB ezüst
  • kétszeres EB bronz
  • Magyar Ezüst Érdemkereszt - 2018
  • Szeged Sportolója - 2018
  • Magyar Arany Érdemkereszt - 2022

Motiváció

Természetesen a legnagyobb támaszom a családom és a párom, akik a legnehezebb napjaimon is ott vannak mellettem. A sport miatt megtanultam mi az igazi küzdelem, megtanultam mi az az alázat. Mindent a korcsolya köré építettem és ez önmagában formált engem azzá, aki vagyok.

Inspiráció

Felnézek azokra az emberekre (nem csak sportolókra), akik kiemelkedőt alkottak az életük során, mégis emberek tudtak maradni. Mindig emlékezzünk arra, hogy mi is voltunk kezdők, mi is ütköztünk akadályokba. Sikereinket lehet, hogy elfelejtik, viszont az, hogy milyen emberek vagyunk, sohasem!