Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje
Pedagógus

Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna pedagógusként dolgozik. A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyetteseként 10 éve dolgozik azon, hogy saját módszereivel felkészítse a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat az egyetemi évekre.

Életkor:

40 éves

Mottóm:

“A szabadság ellentéte nem a rabság, hanem a kényszerű alkalmazkodás” egy jó iskola csak így működhet, hiszen egy tanár soha nem problémákkal hanem gyerekekkel találkozik. Ha sikerül a gyermeket szabaddá tenni, szárnyalni fog!

Legnagyobb sikereim:

Vak és gyengánlátó, valamint diszlexiás, diszgráfiás tanulók ép diákokkal való közös osztályaiban olyan egyéni fejlesztő módszerekkel dolgozom, hogy a hátránnyal küzdő tanulók is egyetemre jutnak, kiemelkedő eredményeket érnek el az életben. Ehhez módszereket és eszközöket fejlesztettem ki, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Sikerült rámutatni arra, hogy a látássérülés ellenére a diákok teljes értékű eredményeket képesek elérni és a tanulási zavarokkal küzdők is lehetnek kiemelkedően tehetségesek. Mindezt úgy, hogy az osztályban tanuló ép és kiemelten tehetséges diákok sem szenvednek hátrányt. A legnagyobb siker számomra az, amikor látom, hogy az épek és a korábban nehézséggek lüzdő diákok egyaránt megállják a helyüket önállóan is az egyetemeken és az életben is.

Díjaim:

  • Kiváló tehetséggondozó felkészítő tanár díj 2017

  • Aranyanyu – pedagógus kategória 2017

Motivációm/támaszom:

A családom mellett a legnagyobb támasz, hogy olyan tantestületben dolgozom, ahol hasonlóan gondolkodó emberek közt lehetek. Szeretjük a gyerekeket, barátsággal fordulunk egymás felé és közösen gondolkodunk, hogy minden ránk bízott a számára legkedvezőbb módon végezhesse el az iskolát.

Ez vagyok én a szakmai sikereken túl:

Számomra az önazonosság a legfontosabb. Szerepek nélkül, humorral és türelemmel szeretek közelíteni a dolgok felé, nem belefáradni a hétköznapokba.