Karádi Zsófia

A leginspirálóbb vállalkozó kategória jelöltje
Építész-belsőépítész, a Patronlab alapítója

Bemutatkozás

A rajzasztal mellett nőttem fel, édesanyám szabadúszó belsőépítészként otthon dolgozott. Reál osztályban érettségiztem és a nyelvek érdekeltek, emellett kisebb gyerekeket tanítottam. A gimnázium után egy irodában voltam rajzoló gyakornok, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (akkor MIE) építész szakának, illetve vizuális- és környezetkultúra tanár szakának elvégzése alatt vállaltam kisebb tervezési munkákat. Néhány további év építészirodai gyakorlat után 10 éve szabadúszóként dolgozom belsőépítészeti, építészeti megbízásokon önállóan vagy kollégáimmal, közben pedig két fiam született. 2017-ben a férjemmel megalapítottam a Patronlab műtermet Nagykovácsiban, ahol idén negyedik éve tartunk alkotó és mozgásos gyerektáborokat, workshopokat. Van egy öko ajándéktárgyunk: a Földvirág.

Életkor

38

Mottó

"Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése." (Weöres Sándor)

Sikerek

Siker számomra minden egyes pozitív visszajelzés azoktól, akiknek vagy akikkel dolgoztam. Nagy öröm, hogy az élet jobbnál jobb kihívások elé állít az utóbbi időben a munkám során. Illetve siker a családom.

Díjak

  • Egy lengyelországi és egy portugál egyetemi ösztöndíj;
  • "Szeresd Budapestet" építészeti ötletpályázat 3. hely (Czeglédi Péterrel, Benkő Rolanddal, Balázs Attilával közösen);
  • Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület bútor pályázat különdíj

Motiváció

A gyerekekkel való alkotás és játék, a különleges gondolatviláguk nagyon fel tud tölteni, illetve minden, ami még számomra lélekemelő: egy jó beszélgetés, együtt-nevetés vagy közös zenélés. Egy-egy szakma megszállottja is tud motiválni. A támaszaim az engem körülvevő erős kisközösségek.

Magamról

A mindennapjaim része a zene, ez családi örökség. Elsősorban jazzt, népek zenéit, komolyzenét és grunge-t hallgatok, de nyitott vagyok szinte minden stílusra. Gyakran járok biciklivel és újabban tanulok tollasozni. Odavagyok a Balatonért.

Fotó: Photo Graphic Life by HelgaPetra