Kalmár Anna

A leginspirálóbb vállalkozó kategória jelöltje
Társadalmi vállalkozó, jógaoktató, tanuló

Bemutatkozás

Az tesz boldoggá, ha emberekkel lehetek, segíthetek nekik, velük nevethetek, motivációt, energiát adhatok át és kaphatok tőlük. A végzettségem történész ugyan, de lassan két éve a társadalmi vállalkozások világában mozgok, jelenleg ezt is tanulom. Célom, hogy megmutassam a környezetemnek, hogy igenis lehetséges úgy vállalkozni, gondolkodni, hogy a tevékenységünkkel kiszolgáltatott helyzetben élő embereknek segítsünk. Lassan két éve hoztam létre és egyengetem az AdniJóga útját, ahol hátrányból induló és traumát átélt embereknek biztosítunk ingyen jógaórákat, ezáltal közvetítjük a jóga jótékony hatását olyan csoportoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. Hogy ez létre jöhessen, cégekkel lépünk partnerségre, olyan munkahelyi jógaórákat ajánlva, amellyel nemcsak a dolgozói jóllétet növelhetjük, hanem a jótékonysági jógát is támogathatjuk.

Életkor

25

Mottó

"Találd meg a boldogságot a soha be nem teljesedő tökéletességre való törekvésben." ("Being human is seeking perfection and finding happiness in never attaining it." - Lupita Nyong'o)

Sikerek

Számomra az a siker, hogy egy olyan vállalkozást építhetek, amelyhez boldogan és önzetlenül csatlakoznak mások is (méghozzá nagyon jó emberek) és amely képes megmutatni, hogy pozitív társadalmi hatást szinte bármely kezdeményezés ki tud fejteni. Siker, hogy mindeközben a cambridge-i egyetemen tanulhatom azt, ami igazán érdekel: hogy hogyan lehet innovatívan hozzáállni a világ problémáihoz. Siker, amikor ezen tevékenységek között egyensúlyt tudok teremteni és a magánéletemre, az ’én-időm’-re is tudok koncentrálni.

Motiváció

Leginkább az motivál, mikor látom, hogy a tapasztalatommal, törekvésemmel, kedvességemmel segíthetek valakinek. Amikor úgy jön ki egy menekült nő a jógaórámról, hogy „úgy érzi, a föld fölött lebeg”. Amikor az AdniJógás órákkal megtartó erejű közösséget teremtünk. Az, hogy egy jó célért dolgozhatok mindig előrelendít.

Magamról

A szakmai és tanulmányi törekvések mellett tele vagyok más örömforrásokkal is:
hétvégenként a családommal hosszúra nyúlt késő-délelőtti reggeliken vitatjuk meg az élet dolgait, esténként hosszú sétákat teszünk a parkban a kutyámmal, heti rendszerességgel járok színházi előadásokra a nagyszüleimmel. Ha pedig lecseng a mindennapi hajtás, a barátommal főzünk, kirándulást vagy utazást tervezgetünk, hegyekről és óceánról álmodozunk.