Horváthné Dr. Tajti Zsanett

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje
Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány kuratóriumi elnöke, „Tündéri doktornéni”

Bemutatkozás

9 éves korom óta gyermekorvosnak készültem, végül csecsemő- és gyermekgyógyász, majd gyermekintenzíves szakorvos lettem. Másodállásban a regionális koraszülött életmentésben veszek részt. Öt éve hoztam létre a „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” programot, ami tavaly óta önálló alapítványként működik, melynek kuratóriumi elnöke vagyok. Két évig vezetettem a legnépszerűbb közösségi portálon a „Tündéri doktornéni – online gyermekorvosi rendelő” csoportot, ahol közel 20.000 anyukának adtunk választ gyermekeikkel kapcsolatos szakorvosi kérdésekben. Az országban egyedülálló kezdeményezésként megálmodtam a www.tunderidoktorneni.hu oldalt, ahol a szülők hiteles, szakmai információkat kaphatnak a gyermekgyógyászati kérdésekben, és a nap 24 órájában különböző gyermek profilú szakorvosokkal konzultálhatnak.

Életkor

35

Mottó

"Bármihez, amit megtehetsz, vagy megálmodsz....fogj hozzá. A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik." Johann Wolfgang von Goethe

Sikerek

A Gyermekintenzív Osztályon minden napban ott a lehetőség, hogy egy kritikus állapotú gyermeken segítsünk. De ez csapatmunka, az osztályom sikere! Amikor később visszajönnek meglátogatni minket a gyógyult gyermekek, akkor érzem, hogy igen, a mi sikerünk ebben mérendő! Emellett a „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” program létrehozása volt egy mérföldkő, ugyanis ekkor ismertem fel, hogy nem kell belenyugodni a helyzetünkbe. Negyedik éve szervezzük az Intenzív Aerobik Napot, ahol országosan ismert trénerek jönnek Szegedre edzést tartani, illetve második éve segítenek minket a Michelin csillagos séfek az Adventi Élményvacsorán. Rendezvényeink kapcsán értük el, hogy megismerjenek minket, és osztályunk orvostechnikai, illetve a betegek kényelmét szolgáló eszközökkel gazdagodjon. Az online megjelenéssel egy olyan területen kívántam segítő kezet nyújtani, ami hazánkban még nagyon gyerekcipőben jár. A rendelések zsúfoltak, a szülők kérdéseire nincs idő, a gyermekek pedig pont hétvégén vagy az ünnepek alatt lesznek betegek. Az édesanyáknak nincs lehetősége hiteles forrásból tájékozódni vagy megerősítést kérni, és csak a frászt hozzák egymásra. A Tündéri doktornéni weboldal ezt a hiányt igyekszik pótolni, és nagyon büszke vagyok a csapatom orvosaira, hogy legtöbben kisgyermekes családanyaként, magas színvonalon segítenek a szülőknek.

Motiváció

Több mint öt éve, egy gyötrelmes éjszakai műszak után a férjem volt az, aki azt mondta, hogy ne keseregjek a helyzeten, hanem tegyek ellene! Ekkor indult minden, így azt mondhatom, Ő a legnagyobb motivációm. Azóta is mindenben támogat, jól balanszírozza a naivságomat. Mellette a kisfiam adja a legtöbb energiát, szeretném, ha büszke lenne az édesanyjára.

Magamról

Szeretek utazni, szeretem a növényeket, van egy cicánk, Zsülien, a főzéshez azonban semmi érzékem.