Gera Marina

A leginspirálóbb fiatal tehetség kategória jelöltje
Színésznő

Bemutatkozás

Gera Marina vagyok, magyar színésznő, és az Örök tél című filmben nyújtott alakításomért 2019-ben elnyertem a Televíziós Oscart: Nemzetközi Emmy-díjat kaptam legjobb színésznő kategóriában. Ezzel mondhatni filmtörténelmet írtam, hiszen első magyarként vehettem át a TV Oscart.

Életkor

35

Mottó

A kemény és kitartó munkában, valamint abban hiszek, hogy azokhoz áll a szerencse, akik mindennap megdolgoznak az álmaikért. Remélem, hogy az én példám is ezt mutatja mások számára.

Sikerek

2 éves koromban döntöttem el, hogy színésznő leszek. A Színház és Filmművészeti Egyetemen végeztem, de számos színházi főszerep és filmes szerep után a széles közönség még mindig nem ismert. Elsősorban filmekben szerettem volna játszani, 30 évet vártam életem első filmfőszerepére, amivel elnyertem az Emmy-díjat. Ezt tartom tehát a legnagyobb sikeremnek, hogy kitartottam, és amikor jött a lehetőség élni tudtam vele.

Díjak

  • Emmy- díj (2019)
  • Legjobb színésznő, Tiburon Nemzetközi Filmfesztivál, Kalifornia (2019)
  • Legjobb színésznő, Avanca Filmfesztivál, Portugália (2019)
  • Legjobb színésznő, Kijev (2019)
  • Legjobb színésznő, Női Jogok Fesztiválja, Párizs (2019)

Motiváció

Mindig új célokat tűzök ki magam elé, 5-10 éves távlatban gondolkodom. A célom eléréséhez a kisebb eredmények is erőt adnak. A pályatársaim sikerei szintén motiválnak, és az élsportolók között is vannak olyan erős nők, akik példaképeim, akiknek sikereiből erőt merítek. Az utamon a producerek, rendezők, barátok és a párom is támaszom.

Magamról

Szenvedélyesen szeretem a munkámat, emellett írok, és sokat túrázok szabadidőmben. Feltölt, és kitisztítja a fejem egy-egy hosszabb túra, amiután mindig tudom, merre menjek tovább a szakmai, és a magánéletemben is.