dr. Marjai Kamilla

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje
Szenvedélybeteg-segítő, addiktológiai konzultáns

Bemutatkozás

Az elmúlt több mint tíz évben felépülő szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal dolgozhattam együtt. A függőség témájában ismeretterjesztő cikkeket írtam, 2021-ben pedig társszerzője lehettem annak a könyvnek, melyet függők hozzátartozóinak írtunk. Oktatóként addiktológiai konzultáns hallgatókat tanítok az egyetemen.

Életkor

35

Mottó

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned."

Sikerek

Amikor egy felépülő függő fejest ugrik a változásba, és én ebben kísérhetem őt, az mindenekelőtt az ő érdeme, de tagadhatatlanul az én örömöm is. Mindenesetre hízelgő volt, amikor a korábbi munkahelyemen egy játékfüggő kliens megkeresett és elmondta, hogy az egyik cikkem olvasása után kereste fel a terápiás programot. Megtisztelő feladat volt 2021-ben TEDx előadást tartani, de a mindennapokban az számít eredménynek, ha valaki megajándékoz a bizalmával és ezzel felelősen tudok bánni.

Díjak

  • 50 Tehetséges Magyar Fiatal program díjazott mentoráltja - 2017
  • Antistigma-díj (újságíró minőségben) - 2017
  • Elismerő oklevél (ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar) - 2018

Motiváció

Vannak olyan emberileg és szakmailag nagyra tartott kollégáim, akiktől elsodort az élet, de továbbra is tisztelettel felnézek rájuk. Akad köztük, akit barátomnak is nevezhetek. Sokat köszönhetek Dr. Gerevich Józsefnek, Dr. Petke Zsoltnak, Mészáros Piroskának, Dr. Tóth Andrásnak, Dr. Nagy István Miklósnak, Dr. Mészáros Gergelynek. Mindenekelőtt annak a kicsi lánynak, aki fondorlatosság nélkül melegszívű és együttérző, és akinek az anyukája lehetek.

Inspiráció

A Bátrak. Azok a klienseim, akiket név szerint tudnék említeni, de nem teszem. Azok, akik hónapokig, évekig kőkeményen dolgoznak azon, hogy farkasszemet nézzenek az őket ért bántalmazással, a gyásszal, a magánnyal, a szégyennel, a függőséggel. Azok, akik megjárják a poklot is azért, hogy változzanak és változtassanak.