Dr. Mangó Gabriella

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje
Háziorvos, természetgyógyász és hétgyermekes anyuka

Bemutatkozás

Hét gyermekem van. Második házasságomban élek. Az orvoslásban a holisztikus szemlélet vezet. Mindig sikerorientált voltam, vagyok, legyen az gyógyítás, vagy az élet egyéb területein mások segítése. Soha nem adom fel, és a végsőkig küzdök azért, amiben hiszek. A covid idején és azóta is rengeteg embernek sikerült segítenem. Kreativitásomat filmforgatókönyv, színházi drámák, versek, ismeretterjesztő könyv (Természetgyógyászat kontra orvosi gyógyászat), szépirodalom (KV-monológok), és akció könyv (Menekülés) alkotásban élem meg.

Életkor

Annyi mindent csináltam már életemben és még fogok is, hogy a biológiai korom meghatározhatatlan.

Mottó

"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld" - Yoda mester

Sikerek

Amikor felhív egy nyolcvan éves néni, hogy olvasta a cikkemet a tüdőembólia tüneteiről és a negyedik kórházban elhitték neki, hogy az a baja. Három hét kórházi bennfekvés után túlélte. És azt, hogy a számomra oly fontos tízperces Szélcsengő című rövidfilmem, az emberek erkölcsi, lelki és anyagi támogatásával készül.

Díjak

  • Richter Aranyanyu Ridikül Különdíj - 2014
  • Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetés - 2015

Motiváció

A motiváció mindig az adott helyzetből adódik. Szeretem, ha egy-egy cselekedetemmel előbbre viszem a világot. Ha úgy érzem, hogy gondolatokat, támaszt adok az elesett embereknek. Fő támaszom a családom, akik szeretnek, támogatnak, a gyerekeim mindig rádöbbentenek arra, hogy folyamatosan fejlődni kell. A férjem sok erőt ad azzal, hogy sokszor megnevettet és mindig mellettem áll.

Inspiráció

Intuitív személyiség vagyok. Idealista és naiv is. A szavak jó értelmében. Ugyanakkor két lábbal a földön állok. Képekben gondolkodom, és úgy érzem "látni kell" az emberi lelket.