Beh Mariann

A leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény kategória jelöltje
A Bazsalikomos kert megálmodója

Bemutatkozás

Mariann mindig is a természetben, a kertben érezte magát a legjobban, így szinte egyenes út vezetett a Kertészeti Egyetemre, ahol többek között a gyógy- és fűszernövénytermesztést, a felhasználásukban rejlő sokszínűséget is elsajátíthatta. 2014-ben vágott bele a Bazsalikomos kert brand építésébe. A Szabadszállás melletti kertjükben termő növényekből prémium minőségű teákat, pestókat, lekvárokat, fűszersókat készít, valamint gasztro workshopokat tart, ahol mindenki egyedi és egészséges finomságokat alkothat. Tavaly jelent meg első könyve, A kert konyhája címmel a Boook Kiadónál.

Életkor

31

Mottó

A természet kincs.

Sikerek

Amikor egy workshop végén a résztvevők csillogó szemekkel köszönik meg az élményt vagy valaki a Bazsalikomos kert teával zárja minden napját. Az első könyvemre is nagyon büszke vagyok, de a legnagyobb sikerem a két kislányom, akikre mérhetetlenül büszke vagyok.

Motiváció

A családomra mindig számíthatok és szerencsére nagyon sok igazi barátnőm van. A környezetemben azok az emberek motiválnak leginkább, akik megálmodják, majd hatalmas alázattal és kitartással véghez is viszik a céljaikat.

Magamról

A két kislányom mellett soha nem unatkozom. Télen nagyon sok időt töltünk közösen a konyhában és amint megérkezik a jó idő, a kertben vagyunk. A horgászat kapcsol ki a legjobban, szerencsére már a gyermekeim is teljesen odavannak érte.