Szikora Róbert: Rendőrök fenyegették meg a magyar sztárt

Bár az X-faktor zsűritagja már a hatvanat is betöltötte, élénken élnek benne fiatalkori emlékei. Szikora Róbert jampiként bizony nem fogta vissza magát, és jó pár húzós balhéba belekeveredett.

„Meg kellett védeni magamat”

Szikorát fiatal korában nem kellett félteni; az általános iskolájához közeli erdőben remekül lehetett – ahogy ő mondja – jampiskodni, snúrozni és csibészkedni, ez pedig nagyon imponált neki. Ahogy az is, amikor látta a nála idősebb fiúkat verekedni. „Akkor még azt gondoltam, hogy ez milyen vagány. Aztán később úgy alakult, hogy meg kellett védeni magamat, nekem is bunyóznom kellett az iskolában. Gyakran hívattak az igazgatói irodába, ott kellett maradni büntetésből, sok-sok órát” – idézte fel emlékeit a Hot! magazinnak.

Az énekes később is mágnesként vonzotta a bajt. Amikor megalakult a Ferm zenekar, a rendőrséggel is meggyűlt a baja - a banda többi tagjával egyetemben. „1972-ben kaptam egy idézést, hogy be kell menni kihallgatásra a rendőrségre. Félelmetes volt az egész, fogalmam sem volt, mit akarnak a zord kinézetű rendőrök, akik kérdezgettek, fenyegettek, szitkozódtak. Cikáztak a fejemben a lehetőségek, gondolatok, hogy vajon mit követhettem el. Végül kiderült, hogy egy tiltólistás dal volt az oka mindennek” – nyilatkozta Szikora, majd hozzátette, bár felmentették őket, az élmény azóta is élénken él benne.

Fotó: RTL Klub

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!