Sokkoló őszinteség - Így akarta meggyilkolni Harry herceget az iszlamista férfi

2013 májusában egy sokkoló hírt kapott a Buckingham Palota: a 31 éves iszlám hitre áttért, Ashraf Islam a rendőrségnek azt vallotta, hogy meg akarta ölni Harry herceget. Sőt mi több, már egy pontos tervet is kieszelt.

Életveszélyben volt Harry

Akkoriban a hatóságok azonnal letartóztatták és beperelték a férfit. A bírósági per, melyen a férfi tervének pontos részletei is napvilágot láttak, a napokban zajlik. A „Daily Mail”-nek az ügyésznő a következőket nyilatkozta: „Május 23-án Ashraf Islám azt vallotta a Hounslow-i rendőrkapitánynak, hogy meg akar ölni egy férfit, Harry herceget. Úgy tervezte, hogy megnézi a Horse Guards parádét, ahol majd turistának álcázva lefegyverez egy tisztet.” Majd azzal a fegyverrel akarta lelőni Harry herceget.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Ashraf Islam a merénylet előtti napokat Thaiföldön töltötte, ahol rengeteg háttérinformációt gyűjtött a hercegről és annak tartózkodási helyéről. 24 órával azután, hogy visszaért Londonba, azonban feladta magát a rendőrségen, mert nagyon félt és izgatott volt a tervezett merénylet miatt. Azzal indokolta tervét, hogy Harry hercegnek az afganisztáni bevetés óta vér szárad a kezén. A bíróság várhatóan november elsején hirdeti ki az ítéletet.

Ashraf radikalizálódása valószínűleg magánéleti problémáival függ össze. A 31 éves férfi eredetileg ír származású. Eredeti neve Mark Townley. Miután elhagyta a felesége, aki magával vitte közös gyermekeiket, Mark 2010-ben áttért az iszlám vallásra és felvette az Ashraf nevet.

Még szerencse, hogy a férfinek nem jók az idegei és inkább feladta magát!

Fotók: mirror.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!