Oscar-gála: le akarták váltani a rendezőnőt, amiért terhes – Ismerd meg a Saul fia ellenfeleit

A Saul fia mellett négy ország négy csodálatos filmalkotása küzd majd a legjobb külföldi filmért járó Oscar-díjért. Tudd meg, kik Nemes Jeles László filmjének ellenfelei!

A kígyó ölelése

A kígyó ölelése az Amazonas folyó mentén játszódik, a főszereplő Karamakate egy sámán, aki törzsének utolsó túlélője. A film azt mutatja be, milyen kapcsolat szövődik közte és két tudós között, akik azért érkeztek erre a vidékre, hogy megtaláljanak egy szent növényt, amely a legenda szerint gyógyító erővel bír. A filmet a kolumbiai Ciro Guerra rendezte. Az országnak ez az első Oscar-jelölése.

Mustang

A Mustang öt árva kamaszlány megindító történetét meséli el, amelyben természetesen megjelenik a testvériesség, a szerelem és a bánat is. A lányokat rajta kapják, hogy fiúkkal játszanak a tengerparton, ezért pletykálni kezdenek róluk a falujukban. Szigorú nevelőszüleik ezután sajátos módszerekkel akarják megnevelni őket, sőt a házasságra kényszerítéstől sem riadnak vissza. A filmet a török Deniz Gamze Ergüven rendezte, aki nem sokkal a forgatások kezdete előtt tudta meg, hogy várandós. Emiatt a producer le akarta váltani, ám a nő végül folytathatta a munkát.

Lapozz a cikk folytatásáért és ismerd meg a Saul fia két másik ellenfelét is!

Videók: youtube.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!