Kevesen tudják, de az amerikai elnök Grammy-díjas előadó – Barack Obama kétszer nyerte meg a díjat

Hétfőn, Los Angeles-ben tartják az év egyik legnagyobb zenei díjátadóját, a Grammy-gálát. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akikről csak kevesen tudják, hogy Grammy-díjjal büszkélkedhetnek. Kattints a meglepő tényekért!

Barack Obama

Az Egyesült Államok 44. elnöke, az 54 éves Barack Obama 2006-ban nyerte el a Grammy-díjat a Best Spoken World Album kategóriában. Obama ugyanis készített egy hangoskönyvet, amely az Álmok édesapámtól címet viselte, és amely a politikus gyermekkorát dolgozza föl. 2008-ban újabb Grammy-díjat vehetett át, akkor A remény rettenthetetlensége című hangoskönyvét jutalmazták.

Hillary Clinton

Hillary Clinton 1997-ben nyerte meg a Grammy-díjat It Takes a Village című hangoskönyvével. 2004-ben ismét jelölték, de akkor egy másik politikus, Al Franken vihette haza a rangos elismerést.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn, aki mindössze 63 éves volt, amikor belehalt rákbetegségébe, halála után egy évvel kapott Grammy-díjat, méghozzá egy addig nem is létező kategóriában (Best Spoken Word Album for Children). Utána olyan hírességeket jutalmaztak még ezzel a díjjal, mint Kate Winslet, Bill Clinton vagy Julie Andrews.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: blackmail4u.wordpress.com, huffingtonpost.com, bustle.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!