Kemény katonai kiképzést kapott a magyar sorozatsztár

Katonai kiképzésen vett részt Seprenyi László, a Barátok közt Bartha Krisztiánja. A fiatal színész egy Afganisztánból hazatért katonát játszik, és annak érdekében, hogy szerepét hitelesen tudja megformálni, egy napra ellátogatott a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisára.

Fegyvert ragadt a fiatal színész

Seprenyi László számára komoly kihívást és megterhelést jelentett az egész napos tréning, de saját bevallása szerint mindenképpen megérte a fáradtságot, hiszen olyan dolgokba kaphatott betekintést, amit kitűnően tud majd használni színészi munkája során.

„A középiskola végéig magam is szerettem volna katona lenni, de aztán az élet más irányba vitt. A kiképzés során megismerkedhettem a fegyverhasználattal, részt vehettem egy drillezésen, vagyis akcióban és természetesen gyakorolhattam az akadálypályán. Bevallom, ez utóbbi teljesítése egyáltalán nem könnyű feladat, főleg nem többször egymás után. Az elején tartottam attól, hogy sikerül-e megfelelnem az elvárásoknak, és bár nem ezt csinálom nap, mint nap, amit lehet, kihoztam magamból. Rettenetesen elfáradtam a nap végére” – mondta mosolyogva a színész.

„Rengeteg hasznos információt kaptam a kiképzőktől. Minden tiszteletem a katonáké. Nem is gondoljuk, hogy mekkora koncentrációt, fegyelmet, kondíciót és milyen tudást igényel az ő munkájuk” – tette hozzá.

Laci kiképzését Dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnoka vezényelte, aki elégedett volt „alkalmi” katonája teljesítményével.

Az nem titok, hogy Laci a kiképzés során megszerzett tudását a sorozat jelenetiben is megcsillogtatja majd, amelyeket hamarosan a nézők is láthatnak.

További képek

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Szólj hozzá Te is!