Őszi fáradtság? A C-vitamin segít!

A C-vitamin jótékony hatásai és fontossága napjainkban széles körben ismert, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a C-vitamint a szervezet csak rövid ideig tárolja. Ezért az 500 mg-nál nagyobb dózisú hagyományos C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. A Cetebe speciális időszemcse technológiájának kettős tulajdonsága azonban lehetővé teszi a C-vitamin közel teljes mértékű felszívódását, emellett pedig 8 órán át folyamatos C-vitamin mennyiséget biztosít. (x)

Fontos a folyamatos adagolás

A szervezetbe jutó C-vitamin felszívódása nem tökéletes, a bevett adagnak csak kisebb-nagyobb hányada hasznosul. Ha 200 mg C-vitamin jut a szervezetbe, akkor az szinte teljes egészében képes felszívódni, azonban, ha 200 mg-nál több kerül egyszerre a szervezetbe, akkor annak már csak egy bizonyos hányada tud felszívódni.

Kutatások kimutatták, hogy egyszeri adagként 400-500 mg C-vitaminnál többet nincs értelme bejuttatni a szervezetbe, mivel a többlet-bevitel nem jár a C-vitamin vérszintjének jelentős emelkedésével. Ezért előnyös ha a C-vitamin nem löketszerűen, hanem fokozatosan, apránként jut a szervezetbe, így a szervezet működése lépést tud tartani a felszívódásra rendelkezésre álló mennyiséggel, és a keringésben fenntartható a kívánatos C-vitamin szint .

Megoldás a mindennapokra

A mindennapokban azonban igen nehezen kivitelezhető és kicsit körülményes lehet, hogy napjában többször is C-vitamint vegyünk be, erre jelenthet megoldást azonban az úgynevezett „intelligens C-vitamin-adagoló rendszer”, ami a gyógyszertechnológiai kutatásoknak köszönhetően „speciális időszemcsékbe” zárt C-vitamin formájában áll a rendelkezésünkre.

Az „időszemcsék” olyan C-vitaminnal töltött részecskék, amikből szabályozott és ismert ütemben szivárog ki, válik szabaddá a hatóanyag. A Cetebe 500 mg retard kemény kapszula speciális „időszemcse technológiájának” köszönhetően a C-vitamin fokozatos kibocsátásával a C-vitamin közel teljes mértékben felszívódik, így a szervezet jobban tudja felhasználni a bevitt mennyiséget, a biohasznosíthatósága átlagosan 98,6 %-os.

Állandó védelem a szervezetnek

C-vitamin és C-vitamin közötti különbség tehát nem csupán abban áll, hogy mennyi C-vitamint juttatunk be a szervezetbe, és abból mennyi hasznosul. A százalékos adatokon túl lényeges különbség lehet a készítmények között az is, hogy az adott hatóanyagtartalmú készítményből felszívódó C-vitamin egy gyorsan lecsengő „hatóanyag löket”-ként éri a szervezetet vagy fokozatos hatóanyagfelszabadulást lehetővé téve elnyújtott ütemben biztosítja a C-vitamint.

A Cetebe 500 mg retard kemény kapszula ez utóbbit nyújtja, hiszen a kapszulából fokozatosan szabadul fel a C-vitamin, ezért 8 órán át állandó C-vitamin szintet biztosít a vérben és a szövetekben. Önkénteseken végzett vizsgálatok alapján a tesztelt lassú, időben elnyújtott hatóanyag-felszabadulású C-vitamin készítmény egyenletesebb, kevesebb kilengéssel leírható vérszintet biztosít, mint a hagyományos, gyors hatóanyagfelszabadulást lehetővé tevő rendszerek, amik bevételét követően a vérkeringésben megjelenő C-vitamin szintje gyorsan lecseng.

Cetebe 500 mg retard kemény kapszula. Aszkorbinsav hatóanyagú vény nélkül kapható gyógyszer.
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!