Hirdetés

Őrültség vagy életre szóló élmény? Ilyen mesés jéghotelekben hajthatod álomra a fejedet

A tél közepén sokan inkább trópusi bungalóra vágynak, nem pedig jégből készült szállodára, pedig biztosak lehetünk benne, hogy utóbbiak is életre szóló élmény nyújtanak. Cikkünkben a világ legszebb jéghoteleit gyűjtöttük össze, nézd végig a róluk készült képeket, és talán kedvet kapsz egy nem mindennapi utazáshoz!

1. Hotel de Glace, Kanada

A világ kétségtelenül legszebb jéghotelje a kanadai Hotel de Glace, ahol a mesés jégdekorációk úgy tűnnek, mintha színtiszta üvegből lennének. Mindössze néhány percnyi távolságra van Quebec város központjától, így könnyedén megközelíthető. Érkezéskor elmaradhatatlan a welcome drink, amit természetesen jégpohárban szolgálnak fel nekünk az alkalmazottak, a szobákban pedig meleg hálózsákokba bújhatunk, így nem kell attól tartanunk, hogy fáznánk az éjszaka folyamán. 2001-es nyitása óta már több mint 1 millió vendég próbálta ki a különleges szálláshelyet.

2. Jéghotel, Jukkasjärvi, Svédország

A híres svédországi jéghotelről egy korábbi cikkünkben már mutattunk képeket, de természetesen ebből az összeállításunkból sem maradhat ki ez a pazar nevezetesség! Jukkasjärviban már hagyománynak számít a különleges szálláshely felállítása: minden télen közel 1000 tonna jeget használnak fel ahhoz, hogy újra és újra felépítsék. Az érdeklődők rendszerint körülbelül 60-70 szoba közül választhatnak, amelyek ékei a meseszép, művészek által kidolgozott jégszobrok.

Fotók: placestoseeinyourlifetime.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!