7 bámulatos látnivaló Skóciában, amitől megdobban a szíved

Skócia az egyik legváltozatosabb országok közé tartozik, hiszen hegyek, völgyek, szokatlan kőképződmények, strandok és azúrkék víztömeg egyaránt csak az utazók felfedezésére vár. Ajánlunk 7 helyet, amit mindenképpen látogass meg, ha a skót földön jársz – nem fogod megbánni!

1. Luskentyre, Harris sziget

Luskentyre strandja gyönyörű, zöld dombok előtt terül el, nem csoda, hogy elnyerte a Nagy-Britannia legszebb strandja címet. A kristálytiszta tenger és a fehér homok pedig csak ráadás! Remek túrákat lehet itt tenni, de persze az úszás, a kajakozás, a halászat is a vonzó programok között szerepel. Azoktól, akik már jártak ott, egy tanácsot mindenképpen fogadj el: mielőtt belemész a vízbe, nézd meg, nincsenek-e a környéken medúzák!

2. Fingal-barlang

A vadregényes, zord, de tengernyi titkot rejtő skót táj egyik éke a Fingal-barlang, aminek különlegességét az adja, hogy padlózata, falai és mennyezete is összefüggő bazaltoszlopokból áll. Egyes források szerint 1829-ben Felix Mendelssohn zeneszerző ellátogatott ide, és a hullámok hangja inspirációul szolgált a Hebridák című nyitány megalkotásához.

Fotók: placestoseeinyourlifetime.com, jeffcotner.com, stunningplaces.net, worldfortravel.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!