Napozás a fővárosban - Ezekre a helyekre ugorj ki, ha vége a munkaidőnek

A rég várt jó idő beköszöntével egyre szívesebben szabadulunk meg pulóvereinktől, a hosszúnadrágoktól és igyekszünk minél több időt a szabad levegőn tölteni. Most, hogy a "tavaszi hózáporok" helyét a nyáriasan meleg napsütés vette át, bemutatunk 4 olyan fővárosi helyet, ahová könnyedén ki tudsz ugrani napközben vagy hazaindulás előtt, hogy feltöltődj és megmelengesd magad a szokatlanul hosszúra nyúlt tél után.

Múzeum-kert

Az Astoria és a Kálvin-tér között található Múzeum-kert lényegében a Magyar Nemzeti Múzeumot körülölelő, madárcsicsergéstől hangos park. Napközben rengeteg egyetemista használja ki a kert közelségét és telepedik le nemcsak a kavicsos sétálóút melletti padokra, hanem a fűbe, szobortalapzatra és a múzeum lépcsőjére is.

Van, aki beszélgetni jön ide, van, aki olvasni szeret egy fa törzsének dőlve, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a város zaját némileg kiszűrő parkba egy kis nyugodt, pihentető napozás reményében érkeznek. Egy kis enni-innivaló, naptej, egy pokróc (vagy akár a reggeli órák után levetett pulóver), és máris tartalmasan tölthetjük el azt a napi fél-egy órát, amelyet nagyon is megérdemlünk a kemény munka közben vagy épp az után.

Március 15. tér

Padok, forgószékek és csodálatos Duna-parti panoráma várja azokat, akik a Ferenciek teréről lesétálnak a Múzeum-kerttől nem messze lévő Március 15. térre. A sétányon továbbhaladva hangulatos éttermek, mozgó koktélos standok és utcazenészek adják meg a jellegzetes Duna-parti hangulatot.

Nem csak nappal, szikrázó napsütésben érdemes a sétányon állva belefeledkezni a lágyan hullámzó Duna látványába - a tér és a sétány esti fényben is magával ragadó, akár magányos esti sétáról, baráti összejövetelről vagy szerelmes andalgásról van szó.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!