Mesés fotókon Gamcheon, Ázsia legművészibb kisvárosa

Az első alkalommal idelátogatók rögtön észreveszik a színes házakat és a városka művészi, egyedi légkörét.

Gamcheon története

1950-ben a kisváros szegény volt, és a Koreai Háborút követően menekültekkel telt meg. Ma már lakói egy aszkéta-vallás, a Taegeukdo hívei, ami az 1900-as évek elején született.

E vallás hívei hisznek az univerzum jelentésében, amit – a jin-t és a jang-ot egyesítő – „nagy ellentét” filozófiáján keresztül lehet megérteni. A rengeteg emeleten elhelyezkedő ház és épület elrendezése aprólékosan meg lett tervezve.

„Ehhez az építkezési módszerhez a Taegeukdo ragaszkodik, mert ez megtanít elfogadni mások fejlődését” – árulta el Kim Kye-young, egy helyi, Taegeukedo-tag.

Művészeket hívtak, hogy dekorálják a falut

A művészet témájú fejlődés akkor kezdődött, amikor diákokat és művészeket hívtak, hogy dekorálják a falut, így a kisváros egy művészi projektnek adott helyet 2009-ben.

Amíg a lakók évtizedekig pasztell színekkel festették ki otthonaikat, a művészek velük ellentétben színek tömkelegét vitték fel a falakra, aminek köszönhetően a Koreai Machu Picchu becenév ragadt a városra.

Jelentőségteljes elrendezés

A kilátás a Sky Garden névvel ellátott magaslatról a legszebb, ahol az információs központ helyezkedik el, de az igazán gyönyörű dolgok a kis sikátorok útvesztőiben fedezhetők fel.

Mindegyik utcácska saját meglepetést rejt, a tetőn lévő madaras szobroktól az elhagyott házak játékos elrendezéséig. Nem nehéz eltévedni, mert mindegyik 3-4 másikhoz vezet, egy út azonban segíti a tájékozódást, mégpedig úgy, ha követjük a festett halakat, amik „átúsznak” az utcákon.

Elbújva a világ elől

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A fotósok folyamatosan képeket készítenek a városka minden szögletéről, amit a lakosok eléggé nehezen tolerálnak.

Gamcheon még nem áll készen a turisták áradatára, egyelőre csak az alkalmankénti látogatásokra felel meg leginkább.

Jelenleg több mint 300 ház üres, amiket a művészek átalakítottak kávézókká és éttermekké, melyek profitja a lakókat illeti meg.

Forrás: edition.cnn.com
Fotók: cnn.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!