Tudjuk, hol kirándulsz legközelebb - Magyarország 5 festői szépségű erdője

Bár a természet nyáron is rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt – gondoljunk csak a kevésbé ismert, de remek fürdőhelyekre – nem szabad elfelejtkeznünk a legjobb őszi programról sem: a kirándulásról! Itt a szeptember, irány Magyarország 5 festői szépségű erdője!

Bükkszentkereszt erdői

Bükkszentkereszt a csodálatos Bükk hegységben terül el, és 600 m-es tengerszint feletti magasságával az ország egyik legmagasabban fekvő települése. Lélegzetelállító erdői miatt sokan hazánk egyik legszebb falvának tartják, fáinak pedig gyógyító erőt tulajdonítanak: a kőrisekben, juharfákban, gyertyánokban és bükkfákban dúskáló rengeteg levegője segít a légúti megbetegedéstől szenvedőknek, de jó hatással van a pajzsmirigy problémákra is.

Gemenci erdők

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban található Gemenci erdő Magyarország határain túl is méltán híres: évről-évre a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgésétől lesz hangos a táj, amit különleges túrák keretében a helyszínen is meg lehet hallgatni. Az 1977 óta védettnek számító, harminc kilométer hosszú és hét kilométer széles terület Európa legnagyobb erdővel borított ártere, ahol többek között fűzfák és nyárfák borítanak árnyékot a nyolc parkerdő, illetve a számos pihenőhely fölé.

Fotók: hu.pinterest.com, touristlink.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!