10 hely Franciaországban, amit látnod kell!

Az ízléses kultúra, a természetes szépség és a vitathatatlanul jó ételek révén nem meglepő, hogy Franciaország egyike a leghíresebb és leglátogatottabb országoknak. Bemutatunk 10 olyan helyet, ahol elkerülhetjük a nyüzsgést és tolongást. Olyan úti célokhoz repülünk el képzeletben, ahol nyugodtan elbújhatunk a hétköznapok elől, és valóban csak a pihenésről és a szórakozásról szól majd a szabadság.

1. Dijon

Dijon a legkülönlegesebb ízek világát tárja elénk. A ribizli likőr és természetesen a dijoni mustár az igazi tradicionális finomságok, melyeket nem szabad kihagynunk. Érdemes egy gasztrotúrát tennünk a városban, mert itt biztosan nem maradunk majd éhesen. E régi város elbűvölő látványosságai is magával ragadóak. A klasszikus építészet mennyországa a gótikus Saint-Bénigne katedrálissal és természetesen a Notre-Dame templommal. Egy középkorú város, barátságos kis falvakkal és hatalmas borvidékkel a legideálisabb hely a pihenésre és a nassolásra.

2. Arles

Provence régióba érdemes ellátogatni a kultúra kedvelőinek, hogy ők is átérezzék, Van Gogh-ot mi ihlette meg igazán eme napsütötte dél-franciaországi kisvárosban. Folyamatos művészeti rendezvények, fesztiválok várják az ide látogatókat. Itt nem lesz idő az unatkozásra, hiszen a város gazdag kultúrája és gyönyörű tájai magával ragadnak mindenkit. Arles a kreatív érzékek városa.

3. Epernay

Ez a történelmi kisváros a legalkalmasabb hely az igazi pihenésre. Itt megáll az idő, elfelejthetünk mindent, csak élvezni kell a gyönyörű zöld táj látványát a helyi borkülönlegességek társaságában. Ideális hely a nagyobb sétákra, a városi zajból a csodás természetbe való kiszabadulásra. Esti pihenésként a helyi pincészetek várnak mindenkit kóstolásokra és egy jó hangulatú, zenés estére.

Fotók: impots-economie.com, tourisme-en-champagne.com, upload.wikimedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!