Finnország szépségei

Finnországot az „Ezer tó országának” szokás hívni, szépsége páratlan nem csak Európában, de az egész Földön is, ennek ellenére nem tartozik a legkedveltebb turistacélpontok közé. Ez nagy valószínűséggel az éghajlat miatt lehet így, ha azonban egyszer ellátogatunk északi rokonainkhoz, az elénk terülő táj látványa mindenképp kárpótol minket.

A finn nyár, ahol mindig süt a nap

Bár ősszel is csodálatos látványt nyújt, Finnországba nyáron érdemes menni, amikor a Föld pályája miatt hetekig nem nyugszik le a nap. Ez a természeti jelenség olyan csodákat rejt magában, amelyeket egyszer mindenkinek látnia kell életében, a sarki fényről nem is beszélve, amelyet a helyi legendák szerint a holtak szellemei küldenek a földre.

Kulturális élet

Finnországban nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra és a különféle kulturális programokat is rendkívül fontosnak tartják. Éppen ezért itt szinte egyáltalán nincsenek analfabéták, ebből kifolyólag pedig roppant pezsgő a kulturális élet, hiszen mindenkinek szívügye, hogy a felnövő generációk műveltek legyenek. Az odalátogatók számos színházi előadás, kiállítás vagy rendezvény közül válogathatnak.

Fotók: lightworkers.org, terve321.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!