A tökéletes síterep titka! - Hasznos érdekességek Nassfeldről a téli sportok szerelmeseinek

Az igazi tél még csak most kezdődik, s bár nálunk még nem igazán tudja eldönteni az idő, hogy mit is akar pontosan, az Alpokban már mindent hó borít. Számtalan síparadicsom várja ilyenkor a téli sportok rajongóit, így igazán nehéz döntés előtt állunk, ha a legjobbat szeretnénk választani. Egy azonban biztos, Nassfeldben garantáltan nem fogunk csalódni! (x)

1. Hó-biztos!

Karintia „hóközpontja“ kiváló mikroklímájának köszönhetően december elejétől egészen április végéig fehérbe öltözve várja a síelőket. Arra az esetre, ha Holle anyó nem lenne elég bőkezű, a legmodernebb hóágyúk is készenlétben állnak, hogy a 110 km-es pályarendszeren az egész szezon alatt felhőtlen legyen a síelés.

2. Napsütés télen is!

Nassfelden a napsütéses órák száma 850 óra, ami 100 órával több, mint az északi síterepeken. A síélmény növelése érdekében több helyen is olyan kijelzőket találunk, amik mutatják, hogy a pályarendszer épp melyik pontján süt a nap.

3. Melyik hegycsúcs melyik?

Az Augmented-Reality nevű telefonos alkalmazás segítségével a nassfeldi pályák bármelyikén könnyen meghatározhatjuk aktuális pozíciónkat, hiszen ha egy hegy irányába tartjuk a telefonunkat, a bekapcsolt alkalmazás azonnal kiírja annak nevét.

4. Nassfeld Viewer

Az applikáció segítségével informálódni lehet az aktuális időjárás jelentésekről és videókat is nézhetünk a pályákról. Természetesen azoknak sem kell aggódniuk, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, hiszen az információs pontokon személyesen is tájékozódhatunk az éppen aktuális helyzetről.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!