10 lélegzetelállító hely Dél-Amerikában, ahova azonnal elutaznál

Dél-Amerika élővilága felejthetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik nem félnek megismerni a vadvilágot sem. Ez az úti cél, ahová rengeteg turista álmai nyaralására indul. Most megtudhatjuk, hogy mik azok a kihagyhatatlan látványosságok, amelyek lebilincselő látványt nyújtanak azoknak, akiknek lehetőségük adódik bepillantani Dél-Amerika lenyűgöző életébe!

Falkland-szigetek

Az önkormányzattal rendelkező, távoli szigetcsoport az Atlanti-óceán déli részén található. Falkland Dél-Amerika partjaitól 483 km-re helyezkedik el , és 700 kisebb szigetével együtt az Egyesült Királyság saját kormányzatú tengerentúli területének számít.

Az 1842-es argentin megszállás viszályt szított a britek és a dél-amerikai ország között, de ennek ellenére a táj megőrizte töretlen szépségét. Fő turistaközpontja fővárosa, Stanley, ahova mindenképp megéri látogatást tenni. Belevethetjük magunkat a szervezett programok sűrűjébe, megismerhetjük az itteni élővilágot, a halászatot és akár hajóra is szállhatunk.

Perito Moreno-gleccser, Argentína

Ez a gleccser a Los Glaciares Nemzeti Park részét képezi Argentínában, Santa Cruz tartomány délnyugati részén. A 30 km hosszú jégfal egyik ismérve, hogy a harmadik legnagyobb ivóvíz-tartaléka Földünknek.

Különlegességét az adja, hogy a gleccser fagyott tartományainak széléről naponta szakadnak le néhány méternyi jégdarabok a tengerbe. Ezeket a látványos pillanatokat érdemes lencsevégre kapni. Több sétahajózási lehetőséggel is élhetünk, amik a legjobb lehetőségeket nyújtják az esemény megörökítéséhez.

Fotók: globalgrasshopper.com, telegraph.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!