10 csodás hely a Földön - Ezeket írd fel a bakancslistádra!

A földbolygó egy csodálatos hely, ahol rengeteg lélegzetelállítóan gyönyörű kincset és természeti csodát találunk, melyek elkápráztatják az embert. Az anyatermészet és az emberi kéz munkásságának meseszép műveit bemutatni egy egész könyv sem lenne elég, de mi most kiválasztottunk 10-et a legvarázslatosabb helyek közül, melyeket, ha alkalmunk nyílik rá, érdemes meglátogatni.

1. Angkor Wat

Angkor Wat Kambodzsában található és a világ legcsodálatosabb ősi templomegyütteseként tartják számon. A magával ragadó építményegyüttes 2. Szurjavarmánnak, a Nap Védelmezőjének fénykorát hirdeti és mind a mai napig mint vallási központ működik. Angkor Wat az UNESCO által legfontosabbnak tartott délkelet-ázsiai régészeti lelet és bár az egész hely minden látnivalójával együtt lélegzetelállító, a legcsodálatosabb mégis az eredeti állapotában meghagyott Ta Prohm templom, mely fölött a természet hosszú idő után lassan ismét átveszi a hatalmat.

2. Neuschwanstein kastély

Ezt a mesebeli kastélyt II. Lajos, bajor király építtette egy sziklaszirt tetejére az osztrák határ közelében, azonban a kastély pompáját soha nem élvezhette, ugyanis az építkezés befejezése előtt, 1886-ban életét vesztette. Ez az építmény ihlette Walt Disney Csipkerózsika palotáját és bár ködös időben az ember azt hinné, hogy az épület a felhők felett lebeg, tiszta, napsütéses időben gyönyörű kilátás nyílik a kastély alatt elterülő Hohenschwangau völgyre.

Fotók: mrbelleblog.com, ingur.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!