Utazás

Putyin durván megfenyegette a NATO-t: a Magyarországhoz hasonló kis országokra is nyílt célzást tett

Elképzelhető, hogy a NATO tagállamai megengedik Kijevnek a nyugati fegyverek bevetését oroszországi célpontok ellen. Kedden este Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta az ügyet, súlyos fenyegetést küldve a katonai szövetségnek.

"Tisztában kéne lenniük azzal, hogy mivel játszanak"

Az orosz államfő kedden este úgy fogalmazott: "nagyon súlyos következményekkel járhat", ha a NATO áldását adja rá, hogy Ukrajna orosz célpontok ellen vesse be a korszerű nyugati fegyvereket - írja a Kyiv Post.

Emmanuel Macron korábban úgy fogalmazott: "semlegesíteni" kell azokat a bázisokat, ahonnan az oroszok rakétákat indítanak ukrajnai célpontok ellen. Moszvka már korábban úgy fogalmazott: e lépés egyértelműen a vörös vonalat jelentené a háborúban. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az orosz figyelmeztetés dacára szintúgy fontolóra venné, hogy feloldják a tiltást. "Európában, különösen a kis országokban, tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak" - mondta Putyin, hozzáfűzve, hogy a földrészen több terület is sűrűn lakott.

Putyin egyértelműsítette: hiába az ukránok hajtják végre a támadást, a felelősség a Nyugatot terheli. Az orosz elnök szerint jelenleg is vannak nyugati kiképzők a kelet-európai országban, viszont ők titokban zsoldostevékenységet végeznek. Leszögezte: a nyugati fegyveres erők bármilyen hivatalos megjelenése a konfliktus eszkalációját jelentené, s egy nyílt esélyt az európai, illetve globális méretű háborúra.
Kattints a további képekért!

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az ukrajnai háború megindítására válaszul az európai bankokban zárolt orosz pénzeszközökből származó nyereséget Ukrajna katonai támogatására és újjáépítésére lehessen felhasználni.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Lifestyle
Nem tudsz és nem is szeretnél lemondani a kedvenc gyorséttermi sült burgonyádról, de tudod, hogy ideje egészségesebb verzióra váltanod? Akkor van egy szuper tippünk számodra!
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre,...