Utazás

Putyin durván megfenyegette a NATO-t: a Magyarországhoz hasonló kis országokra is nyílt célzást tett

Elképzelhető, hogy a NATO tagállamai megengedik Kijevnek a nyugati fegyverek bevetését oroszországi célpontok ellen. Kedden este Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta az ügyet, súlyos fenyegetést küldve a katonai szövetségnek.

"Tisztában kéne lenniük azzal, hogy mivel játszanak"

Az orosz államfő kedden este úgy fogalmazott: "nagyon súlyos következményekkel járhat", ha a NATO áldását adja rá, hogy Ukrajna orosz célpontok ellen vesse be a korszerű nyugati fegyvereket - írja a Kyiv Post.

Emmanuel Macron korábban úgy fogalmazott: "semlegesíteni" kell azokat a bázisokat, ahonnan az oroszok rakétákat indítanak ukrajnai célpontok ellen. Moszvka már korábban úgy fogalmazott: e lépés egyértelműen a vörös vonalat jelentené a háborúban. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az orosz figyelmeztetés dacára szintúgy fontolóra venné, hogy feloldják a tiltást. "Európában, különösen a kis országokban, tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak" - mondta Putyin, hozzáfűzve, hogy a földrészen több terület is sűrűn lakott.

Putyin egyértelműsítette: hiába az ukránok hajtják végre a támadást, a felelősség a Nyugatot terheli. Az orosz elnök szerint jelenleg is vannak nyugati kiképzők a kelet-európai országban, viszont ők titokban zsoldostevékenységet végeznek. Leszögezte: a nyugati fegyveres erők bármilyen hivatalos megjelenése a konfliktus eszkalációját jelentené, s egy nyílt esélyt az európai, illetve globális méretű háborúra.
Kattints a további képekért!

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az ukrajnai háború megindítására válaszul az európai bankokban zárolt orosz pénzeszközökből származó nyereséget Ukrajna katonai támogatására és újjáépítésére lehessen felhasználni.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Sztárok
Az olyan sztárokat, mint Sir Elton John, Lionel Messi és Jennifer Aniston oroszbarát idézettel ábrázolták az interneten. Természetesen a hírességek sosem állítottak ilyet.
Home&Design
Néhány egyszerű trükköt kell csak bevetni, és a ruháidat valóban patyolat tisztán tudod kivenni a mosógépből.
Sztárok
Katy Perry megmutatta vadabb oldalát: az énekesnőről egy szál bikiniben készítettek lehengerlő fotókat, melyek láttán a rajongóknak azonnal leesett az álluk.