Utazás

Most durvulhat csak el igazán a háború: Putyin sorsfordító bejelentésre készül

Oroszország elnöke nemsokára hivatalosan is bejelentheti a háborút, és kihirdetheti a hadiállapotot is, így aztán teljes mozgósítást rendelhet majd el. A lépés nagyban befolyásolhatja akár az orosz-ukrán konfliktus végkimenetelét is.

Putyin kihirdetheti a hadiállapotot

Február végén mindenkit meglepett, hogy valóra vált a legpesszimistább forgatókönyv: elkezdődött Oroszország ukrajnai inváziója. A két hónapja tartó háború - melyet a nyugati nagyhatalmak mély ellenérzései öveztek - már eddig is számos meghökkentő, véres, drámai fordulattal szolgált - gondoljunk csak a bucsai mészárlásra -, ám úgy tűnik, egy ideig még nem fog nyugvópontjára jutni. Pedig nemcsak a hadviselő felek, de az egész nyugati világ érdekét is szolgálná, ha gyorsan és - a lehetőségekhez képest - fájdalommentesen sikerülne pontot tenni a fegyveres konfliktus végére, melyhez hasonlót 1945 óta nem látott Európa. A jelenlegi folyamatok azonban nem ebbe az irányba mutatnak, s a szakértők szerint is könnyen elképzelhető, hogy hónapokig - sőt talán egy évig is - elhúzódik még az orosz-ukrán háború.

Erre utal az is, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nemsokára hivatalosan is bejelentheti a háborút, s kihirdetheti a hadiállapotot is, ami lehetővé teszi számára, hogy teljes mozgósítást rendeljen el - írja a CNN. Egyes nyugati hírszerzői jelentések szerint Putyin május 9-én, a győzelem napi ünnepségek alkalmával keríthet sort minderre.

Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik pool/Alekszandr Demjancsuk

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Sokszor éri baleset a körmeinket, éppen emiatt előfordul, hogy muszáj a többit is lereszelni. De ne aggódj, röviden hosszon is nagyon jól mutatnak az egyes manikűrök.
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.