A világ 5 legveszélyesebb városa: helyek, ahol még nappal sem tanácsos utcára menni

Félelmetes, hogy ezeken a helyeken nem sokat ér az emberélet, ezért jobb, ha turistaként inkább csak átrepülünk a városok fölött, és nem teszünk nagyobb kitérőt – a bűnözés ugyanis a listán szereplő öt városban szinte már megállíthatatlan, így érdemes messziről elkerülni őket.

Bűnös városok

Bár a jelenlegi vírushelyzet, valamint a járványügyi korlátozó intézkedések és szigorítások miatt nem tanácsos külföldi vakációkat tervezni, érdemes egy kicsit előre gondolkodni, és már most számításba venni azokat a helyeket, ahová mindenképpen szeretnénk majd ellátogatni akkor, ha javult a helyzet. Vannak azonban olyan városok, amiket jobb, ha messziről elkerülünk, ugyanis számtalan veszélyt rejthetnek: ilyen például az amerikai Detroit, ahol egy 2020-as tanulmány szerint az erőszakos bűncselekmények száma messze a legmagasabb. Galériánkban további öt olyan várost találsz, ahol a világon a legrosszabb élni a közbiztonság miatt, ezért turistaként sem érdemes betenni oda a lábunkat.

Ciudad Bolívar, Venezuela Ciudad Bolívar meglehetősen sokszor szerepel a sajtóban, ám nem pozitív tulajdonságai miatt: a város leginkább az óriási szegénységről, a nyomornegyedekről, a kábítószerkereskedelemről, valamint az erőszakos bandákról ismert. Az Orinoco folyónál fekvő városban a legnagyobb a bűnözés: 100.000 emberre 69 emberölés jut – 2018-ban ez azt jelentette, hogy a 384.095 lakosból 264 esett gyilkosság áldozatául.
Kattints a további képekért!

Ki gondolta volna, hogy a brit uralkodó ennyire népszerű a világ minden táján?

Leadfotó: 123rf

Oldalak