Felejtsd el Párizst: A szomszédban van a világ legromantikusabb helye!

Még a szerelmesek kívánsága is valóra válhat.

Romantikus helyszínek

Párizsnál, Veronánál, Velencénél vagy éppen Rómánál romantikusabb helyszínt keresve sem lehetne igazán találni. Van viszont egy olyan hely, ami miatt igenis ki lehet jelenteni, hogy a szerelemért bizony inkább a szomszédba kell menni!

Szerelmesek alagútja

Egy igazán édesen romantikus útért tehát nem is kell olyan messzire merészkednünk, csupán Ukrajna közepén, Klevan városa mellett kell megkeresnünk a szerelmesek alagútjaként ismert helyet. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, ez a káprázatos helyszín nem más, mint egy 3 kilométer hosszú, farostlemezgyárba vezető vasúti sín, ahol egy faanyaggal teli vonat jár-kel naponta háromszor.

Édes zarándokút

De vajon mi ebben olyan romantikus? Az egész. A helyi gyárba futó sínek mentén a természet ugyanis olyat alkotott, hogy a látványtól az embernek könny szökik a szemébe. A szorosan egymás mellett magasodó fák lombjai a vasút fölé borultak, így létrehozva egy olyan varázslatos alagutat, amiért akár több ezer kilométert is érdemes megtenni.

Legenda a fák alatt

A mesés alagúthoz egy legenda is kapcsolódik, méghozzá az, hogy a rajta végigsétáló párok kívánsága teljesül. Noha a vonat nem jár gyakran, azért nem árt az óvatosság, hiszen bizony előfordul, hogy a szerelvények alig tudnak haladni a sok csodálótól.

Fotók: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!