Közeleg a tél! Így készítheted fel autódat, hogy ne az úton érjen meglepetés

Az ősz beköszöntével és az időjárás hirtelen változásával, fokozottan ügyelni kell autónk állapotára, hiszen sok bosszúságot okoz az, ha nem készültünk fel időben a télre. (x)

Téligumi mindenek felett

Az első és talán legfontosabb teendő, hogy évszaknak megfelelően válasszunk gumiabroncsot. Köztudott, hogy +7 Celsius fok alatt már téligumira van szükség, hiszen a hajnali fagyok, az avar és a pára rendkívül csúszóssá teszi az út felszínét. A nyári gumik tapadása nem megfelelő ilyen körülmények között, így nőhet a balesetek kockázata. Érdemes 4 évesnél fiatalabb abroncsokat használni és szereljük fel mind a négy kerékre a téli szettet.

A gumiabroncsok mellett figyeljünk arra, hogy a mínuszoknak is ellenálló ablaktisztító folyadék kerüljön a tartájba, valamint tegyünk a csomagtartóba jégkaparót, egy kicsi lapátot, jégoldót és pokrócot is - sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükségünk rá. Ne felejtsük el, hogy az autókban található modern biztonsági eszközök jelentősen csökkenthetik a balesetveszélyes szituációk kialakulását, azonban, ha autózunk legyünk mindig körültekintőek és óvatosak!

Lassan járj, tovább érsz!

A kedvezőtlen időjárási körülmények mellet előfordulhat, hogy nehéz terepviszonyokkal kell szembenéznünk. Ez esetben mindig lassan, megfontoltan, ugyanakkor határozottan vezessünk. Érdemes kipróbálni magunkat egy vezetéstechnikai pályán, ami nem csak izgalmas és felejthetetlen élményt, hanem olyan tudást is biztosít, amire szükségünk lehet a tél folyamán.

A felkészült autó

Nehezebb terepviszonyok leküzdésében nagy segítség, ha autónk összkerékhajtású, mint például a Suzuki Vitara vagy S-Cross. Mindkét modellben elérhető a Suzuki saját fejlesztése, az ALLGRIP 4×4 technológia. A rendszer folyamatosan segíti a vezetőt, növeli a vezetési élményt, optimalizálja az autó fogyasztását, és a szélsőséges útviszonyok között javítja a vezetés biztonságát. A Suzuki négykerék-meghajtású autói akkor sem jönnek zavarba, ha hóban, homokban vagy leejtőn kell autózni.

Bízd szakemberekre!

Díjmentes átvizsgálás a Suzuki szervizekben!
További részletekért katt: http://suzukiatvizsgalas.hu/
-

_

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak